Články a zprávy - sezóna 2013/2014 jaro

Novoroční bago

Publikováno: 1.1.2014, Autor: adminn

Novoroční bago přineslo comeback Milana Bartoně, post beka Pepíka Flégra, gólovou stahovačku Pildy a další fotbalové kousky... (viz. foto, baletní postoje hráčů )
Několik fotek je ZDE.

Zimní Rock Stadium jako na jaře

Publikováno: 6.1.2014, Autor: adminn

Sobotní turnaj Ping-pongu

Publikováno: 15.1.2014, Autor: adminn


Pořadí: Pilda,Jelínek,Kubín,Švejda,Vocis,Béďa,Tonda,Baggio,Kuba,Ježek,Horký,Flégr,Kevin

Motivační program pro zimní přípravu Áčka

Publikováno: 18.1.2014, Autor: fanynka Líza

Podle posledních nejžhavějších zpráv se na jarní část sezóny začala připravovat vedle našeho Áčka mužů také početná nově vznikající skupina lipoltických fanynek roztleskávaček pod názvem LIPOPRDELKY.
Zde je exklusive video z jejich pohybové přípravy.
S cílem zlepšit tréninkovou morálku mužstva, stmelit kolektiv a zvýšit fyzickou výkonnost hráčů děvčata připravují po příštím tréninku sprchování. V rámci kolaudace zrekonstruovaného sociálního zařízení kabin chtějí společnými silami ověřit funkčnost a připravenost vybavení. A proto, přijďte trénovat!

I na Rock Stadium přišla zima

Publikováno: 21.1.2014, Autor: adminn

Rekonstrukce kabin na Rock Stadium

Aktualizováno: 25.1.2014, Autor: adminn

Rekonstrukce suterénu kabin je až na několik drobných úprav skoro dokončena.
Výsledkem rekonstrukce je jak vidno vlídnější sociální zázemí pro hráče i pro diváky.
Rekonstrukci můžete sledovat průběžně ZDE.

Zimní příprava A-týmu !!!

Publikováno: 3.2.2014, Autor: Petr Oliva

POZOR! Další část přípravy bude pokračovat příští týden v sobotu 8.2. Sraz je v 9:45 na Rock Stadium. Účast všech hráčů je povinná. Kopačky s sebou. Účast potvrzujte na tymuj.cz..
Momentka po standardní náplni zimní přípravy - běhu. Škoda jen, že si v krásném sobotním dopoledni nenašlo na Rock Stadium cestu více hráčů i "důchodců".

Plán VODA 2014 - 25.6-29.6 2014 - Berounka

Publikováno: 4.2.2014, Autor: Radek Pilař (přepsal Petr Oliva)

Kdy: 25.6 - 29.6 2014 Řeka: Berounka
Účastníci: zatím (asi) Olivka-Mára, Vokas-Kulda, Kevin-Vocis, Rocky I-Rocky II, Petr-Pavel, Formes-Kenedy, Pilda-Jarri, Jesus-Kožak, Pepino-Švejďas, Ondra-Boumis, Libis + další

TRASA:
1. noc Středa : Veřejné tábořiště u Dolanského mostu. Příjezd vlakem do Chrasti u Plzňe a pěšky 1,7 km (cca 20 min) do tábořiště. Cena pobytu : stan 30 Kč, osoba 60 Kč Start : 124,7 km říčních
2 noc Čtvrtek : Kobylka - Libnín 103,5 km , délka trasy 21,2 km Cena pobytu : stan 50 Kč, osoba 50 Kč Vybavení : sprchy s teplou vodou, chatky, kiosek, restaurace
3 noc Pátek : U Varských 81,7 km, Cena pobytu : stan 40 Kč, osoba 40 Kč. Stanovat v dolní části kempu Vybavení : teplá voda, chatky, restaurace
4 noc Sobota : Višňová II 64,6 km, délka tasy 17,1 km Cena pobytu : stan 40 Kč, osoba 40 Kč Vybavení : teplá voda, mobilní karavany, restaurace (vedla kempu), potraviny cca 300m
Neděle : hromadný odjezd domů z vlakového nádrží Roztoky u Křivoklátu ( z kempu 1,7 km - cca 20 min.)
Trasu naplánoval : PILAŘ RADEK

Zimní resp. jarní příprava A-týmu je v plném proudu!!!

Publikováno: 8.2.2014, Autor: adminn

Krásné 'jarní' sobotní dopoledne vytáhlo na další trénink konečně větší počet stávajících i staronových hráčů (s novými kopačkami), stejně tak důchodců.
Trénink začal sice krátkým, ale profilem tratě o to náročnějším kondičním během. Dalším bodem byla kombinace krátkých sprintů s výklusem. Na závěr proběhlo několik minut minibáčka. Jelikož večer kluky čeká první letošní přípravný zápas v Ohrazenicích s Újezdem, byl to poměrně náročný začátek tréninkového dne.
Je ale vidět, že když se kluci sejdou v hojném počtu, trénink může i bavit.
A proto... JEN TAK DÁLE!!
Několik fotek je ZDE.

TJ Lipoltice - Újezd 1:5 (přátelské utkání)

Publikováno: 10.2.2014, Autor: adminn

Zleva : Kožený Radek, Plavec Patrik, Hejcman Michal, Chára Lukáš, Kasal Jiří, Marek Přemek, Flégr Josef, Doležílek Michal, Gólman Újezda, Mužík Marcel, Doležílek Jakub.
Na foto nejsou, ale hráli : Kasal Jan, Kopa David, Beránek Ondřej, Černohous Ruda.

Několik fotek je ZDE.

Přípravka a žáci naplno trénují v hale Cholticích

Publikováno: 20.2.2014, Autor: Pepik Flégr a Petr Oliva


Několik fotek je ZDE.

Zimní resp. jarní příprava A-týmu je v plném proudu!!!

Publikováno: 22.2.2014, Autor: adminn

Na další sobotní trénink se poprvé dostavil dlouholetý hráč, bývalý správce hřiště a vedoucí KFC na Rock Stadium v jedné osobě ... Tonda Svoboda. O místo v sestavě si řekl výrazným způsobem, když hlavní tréninkovou náplň kondiční běh 9,5km zvládnul stylem "Přišel, viděl, utekl, zvítězil". Na závěr nám jěště předvedl několik driblingových fines, takže na jaře se máme na co těšit.
Několik fotek je ZDE.

Rozlosování kvalifikace na ME 2016 ve Francii

Publikováno: 23.2.2014, Autor: adminn

Skupina ANizozemsko, Česko, Turecko, Lotyšsko, Island, Kazachstán
Skupina BBosna a Hercegovina, Belgie, Izrael, Wales, Kypr, Andorra
Skupina CŠpanělsko, Ukrajina, Slovensko, Bělorusko, Makedonie, Lucembursko
Skupina DNěmecko, Irsko, Polsko, Skotsko, Gruzie, Gibraltar
Skupina EAnglie, Švýcarsko, Slovinsko, Estonsko, Litva, San Marino
Skupina FŘecko, Maďarsko, Rumunsko, Finsko, Severní Irsko, Faerské ostrovy
Skupina GRusko, Švédsko, Rakousko, Černá Hora, Moldávie, Lichtenštejnsko
Skupina HItálie, Chorvatsko, Norsko, Bulharsko, Ázerbájdžán, Malta
Skupina IPortugalsko, Dánsko, Srbsko, Arménie, Albánie, Francie

Chotusice-Lipoltice 7:1 (přátelské utkání)

Publikováno: 24.2.2014, Autor: adminn

Nedělní přípravný zápas s mužstvem Chotusice dopadl pro naše kluky tvrdě s výsledkem 7:1.
Sestava: Kožený P., Kožený R., Doležílek M., Doležílek J., Chára L., Beránek O., Kopa D., Hejcman M., Flégr j., Svoboda A., Marek P., Kasal Jan, Kasal Jiří Gól: Michal Doležílek
Trenér: Domácí jasně lepším týmem. Ale jsem rád, že si někteří chlapci udělali ve svém nabitém programu volno a přijeli.

Tak je to tady. Obrana zas bude v cajku.

Publikováno: 27.2.2014, Autor: fanoušek®

Tak je to tady.Obrana zas bude v cajku.Už to bylo potřeba, co potřeba, nebyla žadná jiná možnost.Přestupní lístky už jsou podepsané, tuž ještě nezaschla, ale je to prej upečené.Zbejvají už jen nějake detaily ve smlouvě.Má přijít hráč světového kalibru v okresních soutěžích, špilmachr,hráč, který dokázal skoro z poloviny hřiště trefovat nártem nechytatelné šibenice, klidně i 20 x za sebou.Fakt!!Nekecám!!
Už tenkrát, když občas neproměnil penaltu, jsem mu říkal:Ty vole, proč si to nedaš o 20 metrů dál a nekopeš to jak vo tréningu...
Pamatuji si duel s "Rohožkou" kdy dotyčný v první minutě hry zařídil vedení "Rohožky" asi nejzajímavějším "vlastňákem" (stylem nechtěl,ale musel)posledního století, tedy toho minulého.Po nakopnutém centru protivníka dotyčný stoper razancí svojí vlastní nakopl míč tak razantně a "přesně", že trefil před velkým vápnem běžícího protivníka do žaludku, od kterého se míč "odrazil" nechytatelnou bombou do naší brány.(typickej buzár bez falše na střed)Dotyčný se dodnes z gólu neradoval, bó měl ouplně jiné problémy a to žaludeční, s náběhem na plicní nedostatečnost.To člověk jen tak nezažije, aby dal gól a neměl z něj radost.Škoda že to někdo nenatočil!By by z toho jednoznačně Borec nakonec a na 100% v silvestrovském vydání.Škoda no, mohlo se slavit a to imrvére!!Toník by měl sqělou tržbu.No a teď k věci, o koho jde.....
Zasvěceným pamětníkům je jasné, že jde o špílmachra s přezdívkou Chobot, který již delší dobu hostuje v Barceloně, samozřejmě ne v Týmu A, ale v "Déčku" což je mimochodem i jeden dobrej hustopijáckej klub...Je to už relativně dlouho, co odešel na zahraniční stáž a dalo by se říci, že to je odborník na Španělský fotbal, což i v Čechách určitě lze využít.Kariéru by prý chtěl ukončit ve svém mateřském klubu a tak se máme na co těšit. Bohužel to ale znamená, že se moc omlazovat nebude.Tady ale není co řešit, Jirka bude sqělá posila no a snad se výsledky obrany a mančaftu jako celku zlepší.Doufejme, že to nedopadne jak s Ikonou....:-)

Brigáda na Rock Stadium

Publikováno: 4.3.2014, Autor: Pepik Flégr

POZOR! V neděli 9.3. od 9:00 hod. proběhne brigáda na údržbu hřiště a kabin na Rock Stadium. Učast každého vítána.

Jarní příprava A-týmu je v plném proudu!!!

Publikováno: 8.3.2014, Autor: adminn

Na zahájení dalšího sobotního tréninku se tentokrát přišel podívat i dlouholetý manager mužstva Láďa Deršák. Škoda, že neměl odpovídající obuv a nemohl se zůčastnit již tradičního kondičního běhu.
Na trati nic překvapivého. Někteří si s dostačujícím náskokem při běhu vyprávějí historky z mládí, jiní bojují sami se sebou (njn, nemůže být každý den svátek) a někteří díky špatnému rozvržení sil přehodnotí trasu nebo je dohledáváme u lipoltického hřbitova. V každém případě... trénují!
Několik fotek je ZDE.

Brigáda na Rock Stadium

Publikováno: 9.3.2014, Autor: adminn a Petr Oliva

Slunečné nedělní dopoledne bylo ve znamení jarního úklidu kabin a úprav prostředí kolem kabin na Rock Stadium. Dále bylo provedeno několik dodělávek po rekonstrukci sociálního zařízení v suterénu kabin. V dobré náladě se provedlo poměrně hodně práce. Několik fotek je ZDE.
Petr Oliva: Děkuji všem, kteří se podíleli na úklidu hřiště a kabin. Jmenovitě : Hladík M., Vokoun Z., Flégr J., Svoboda A., Oliva P., Schreiner M., Chára L., Švejda P., a zahradnictví M.+ J. Doležílkovi.

Sobotní pinpongové čtyřhry

Publikováno: 10.3.2014, Autor: adminn

V sobotu proběhl v místním pohostinství další ping-pongový turnaj, tentokrát čtyřher. Pořadí: Kulda,teta - Pilda,Béďa - Kevin,Honza - Libor,Jirka - Lukáš,Petr
Několik fotek je ZDE.

Členské příspěvky

Aktualizováno: 16.3.2014, Autor: Petr Oliva

Do 31.3.2014 se budou vybírat od všech členů TJ Lipoltice členské příspěvky ve výši 400 Kč. (200 Kč FAČR, 200 Kč chod klubu). Příspěvky bude vybírat pan Milan Hadík.

Tetov-Lipoltice 4:0 (přátelské utkání)

Publikováno: 16.3.2014, Autor: adminn z doslechu

Poslední přípravný zápas naši kluci po nepřesvědčivém výkonu prohráli 4:0, když největším problémem bylo "přihrát si" a z ~20 střel aspoň jednou trefit bránu soupeře. Bohužel dnešní zápas ukázal starou pravdu, že bez "tréninku" nejsou koláče.
Z dalšího doslechu: první poločas domácí za silného větru jednoznačně lepším celkem, druhý poločas v opačném gardu jen se naplno projevila naše střelecká bezradnost a nepřesnost.
Sestava: Hladík - Kasal, Melicher, Doležílek J., Chára - Beránek, Doležílek M., Marek, Kasal Jiří - Flégr, Kopa Střídal: Svoboda
Několik fotek je ZDE.

Zdravím příznivce lipoltického fotbalu

Publikováno: 23.3.2014, Autor: Marek Schreiner

Tento a minulý víkend proběhla brigáda. Účelem byla příprava hřiště, kompletace a úklid nově zrekonstruovaných sociálek. Díky hojné účasti se vše stihlo a tak můžeme nové zázemí vyzkoušet. Rád bych tímto navázal a za všechny členy TJ poděkoval obecnímu úřadu Lipoltice, který opravu financoval. Za jeho přispění se ještě na podzim stihla oprava laviček kolem celého hřiště a oprava vstupní brány. Dále nemohu opomenout pomoc několika jednotlivců, kteří se na díle také aktivně podílely.
Oliva Petr – stavební dozor a kompletace elektro dílů. Horký Miroslav – oprava a nátěr dveří. Švejda Pavel – nátěr zárubní. Pánové díky. Stavební práce prováděl Michal Formánek, zámečnické práce Milan Malý, pánové i vám díky za dobře odvedenou práci. Věřím, že s novým prostředím se dostaví i lepší výsledky a naše „Áčko“ bude tabulkou stoupat.
Sportu Zdar.

Několik fotek z brigády je ZDE.

TJ Lipoltice - Újezd B 3:2 (2:0)

Publikováno: 23.3.2014, Autor: adminn

Skoro v zimním počasí v prvním mistrovském zápase jara předvedli naši kluci velice solidní výkon. Skóre otevřel střelou podél brankaře Pepík Fégr. Druhý gól přidal ještě v prvním poločase Ondra Beránek. A tak poločas skončil s nadějným výsledkem 2:0.
Situace se začala dramatizovat po chybě našeho brankaře, když mu propadla jedna ze střel soupeře. Bohužel o několik minut později bylo ještě hůře a hosté vyrovnali na 2:2. Naštěstí kluci nesložili zbraně a po jednom z rychlých protiútoku našeho útočníka soupeř zastavil už jen faulem. Následující penaltu s přehledem proměnil Michal Doležílek a završil tím velice slušný výkon sebe i celého mužstva. Na těžkém terénu nebylo výrazně lepšího mužstva, ale za bojovnost patří našim klukům velká pochvala. Tři body jsou doma.

Sestava: Machač – Kopa, Kasal, Doležílek M., Chára – Beránek, Marek, Doležílek J., Mužík – Hejcman, Flégr
Góly: Flégr, Beránek, Doležílek M. (z penalty)
Střídání: 46. Chára › Melicher, 60. Flégr › Plavec P., 75. Mužík › Svoboda Zleva: Melicher Lukáš, Plavec Patrik, Doležílek Michal, Chára Lukáš, Doležílek Kuba, Mužík Marcel, Flégr Pepik, Kopa David, Mechač Honza, Hejcman Michal, Beránek Ondra, Marek Přemysl, Kasal Honza.

Chvaletice - TJ Lipoltice 1:0 (1:0)

Publikováno: 1.4.2014, Autor: Kožený Radek

Tentokrát již v jarním počasí jsme nastoupili na hřišti Chvaletic v dost oslabené sestavě. Nutno podotknout, že i soupeř měl k ideální sestavě daleko. V První půli začali lépe domácí, kteří se dostali do několika slibných šancí, které zneškodnil Honza. My jsme branku soupeře prakticky neohrozili. V 30.minutě Honza vyběhl na hranici vápna proti centrovanému míči, ovšem u míče byl domácí Hrbek dříve a nebyl pro něho již problém míč uklidit do brány 1-0. Poté z prvního poločasu stojí snad už jenom za zmínku ukončení poločasu arbitrem Ledajaksem v 39.min.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním vyrovnat. Oživení hry přinesli střídající Jirka Kasal a Milan Hladík. Vytvořili jsme si mírnou převahu, ale naše šance zůstali nevyužité. Na konci zápasu opět nezklamal mistr Ledajaks, když neohroženě postupujícího Michala Hejcmana hluboko ve vápně stáhl domácí stoper. Sudí k úžasu všech sice nedovolený zákrok zapískal, ale ukázal, že se bude konat trestňák z hranice šestnáctky. Trestný kop jsme nezahráli dobře a tak jsme na jaře poprvé prohráli. Zápasu by spíše slušela remíza.
Sestava: Machač - Kopa, Doležílek M., Doležílek J., Chára - Mužík, Marek, Svoboda, Hejcman - Plavec P., Flégr
Střídání: 60. Plavec P.›Kasal Jiří, 80. Flégr›Hladík

Momentka ze zápasu Chvaletice - TJ Lipoltice

Publikováno: 4.4.2014, Autor: Mido

Komentář na fotografii může každý zúčastněný posoudit sám...

TJ Lipoltice - Přelovice B 1:1 (1:0) - kontumace 0:3

Publikováno: 7.4.2014, Autor: adminn

Ve druhém domácím zápase jara přivítal náš tým předposlední celek tabulky - Přelovice B. Počasí tentokrát fotbalu přálo, a tak se očekával pohlednější fotbal než v minulém domácím zápase. S přihlédnutím na aktuální tabulku mnozí hráči i diváci jistě věřili i v plný počet bodů. Bohužel opak byl pravdou. Přesnost a kombinace byla z obou stran vidět minimálně a kromě prvních 20-ti minut se z našich kluků pomalu vytratila síla i bojovnost.
Počátek zápasu byl v naší mírné režii a převaha v poli byla završena gólem Michala Hejcmana. Bohužel poté naše aktivita pomalu ve všech směrech uvadala.
Po přestávce bylo ještě hůře, když se taktovky pomalu ujali hráči z Přelovic. Našim klukům se nedařilo podržet míč pod kontrolou a několikrát se musel protáhnout tentokrát bezchybný Honza Machač. Bohužel ani jeho výkon nezabránil, aby z několika střel jedna neskončila za jeho zády. Trenér se snažil uklidnit naši hru vystřídáním Lukáše Cháry, který po sobotním půlmaratonu v Praze hrál nad hranice svých sil. Bohužel fotbalový comeback a naskočení Jirky Rokyty “Chobota” do zápasu nám nijak nepomohlo, přičemž po několika dotecích s míčem byl s obnoveným zraněním kotníku vyřazen ze hry. V tu dobu již náš tým hrál v oslabení, když oprávněně, ale nepřiměřeně reagoval na nepravdivé posouzení autu, hostujícím pomezním, Honza Kasal. Bohužel při tomto rozložení sil už nebylo možné vítězství naklonit na naši stranu. Nakonec můžeme být rádi, že hráči Přelovic tohoto oslabení v závěru nevyužili.
Příští neděli se opět kope doma tak doufejme, že bude lépe.
Sestava: Machač - Kopa, Kasal, Doležílek M., Chára - Beránek, Marek, Doležílek J., Mužík - Hejcman, Flégr
Gól: Hejcman
Střídání: 75. Chára › Rokyta J., 80. Flégr › Plavec P.

Lipolťáci na Pražském půlmaratonu

Publikováno: 9.4.2014, Autor: adminn

Statistika: 12500 běžců / dokončilo v časovém limitu 3hod. 8948, v MM45 630
Lukáš: celkem 4469 / muži 3898 / kategorie 718 / čas 01:54:18
- Dobrý závod v ideálním počasí s výbornou organizací. 16 km se mi běželo super, pak už to byl boj hlavně sám se sebou. Cíl před závodem byl čas pod 2 hod. takže jsem spokojený.
Vokas: celkem 7202 / muži 5611 / kategorie MM45 540 / čas 02:12:26
- Do 13 km jsem občas někoho předběhl, pak už skoro všichni předběhli mě. Čas nad 2 hod., takže slabota. Přežil jsem, tak nakonec celkově dobrý.
Milan: celkem 8228 / muži 6137 / kategorie MM45 599 / čas 02:25:45
- Stálo za to zjistit, jak je člověk slabej!!!
Několik náhledu na fota z tratě: Lukáš, Vokas, Milan
Záznam přenosu na ČT4 a Několik fotek je ZDE

TJ Lipoltice - Přelovice B 0:3 - kontumace + tresty

Aktualizováno: 11.4.2014, Autor: adminn

1) STK OFS Pardubice kontumuje tato utkání na základě porušení Soutěžního řádu, článek 58, bod 8, písmeno L (nastoupení hráčů do utkání, aniž by byl platným členem FAČR):
A2B1607 Lipoltice – Přelovice B v poměru 0:3 (na hrací ploše 1:1) z důvodu neoprávněného startu hráče: Přemysl Marek.

Rozhodnutí DK OFS Pardubice 04/14 ze dne 10. 04. 2014:
Zastavení závodní činnosti: Jan Kasal (Tělovýchovná jednota Lipoltice) 4 SU od 7. 4. 2014
Zákaz funkcí: Zákaz všech funkcí v oddíle, se vstupem na hrací plochu, pro vedoucí mužstev: SK-1.FC Mikulovice A – Jiří Tomáš, SK-1.FC Mikulovice B – Miroslav Hromádko, Tělovýchovná jednota Sokol Ostřetín – František Vosáhlo, Tělovýchovná jednota Lipoltice – Marek Schreiner, Sportovní klub FK Horní Ředice B – Zbyněk Vondrouš, všichni od 11. 4. 2014 do 10. 6. 2014.

TJ Lipoltice - Rohovládová Bělá B 0:0

Aktualizováno: 14.4.2014, Autor: Radek Kožený

Tentokrát jsme nastoupili k dalšímu domácímu zápasu proti týmu Rohovládová Bělá se všemi platnými členy organizace FAČR. Od prvních minut jsme byly svědky pohledného utkání se šancemi na obou stranách. Na naší straně se do slibné šance dostal Beránek, který z hranice velkého vápna vyslal přízemní střelu, která skončila na vzdálenější tyči. Aby té smůly nebylo málo dobíhající Pepa Flégr byl u tyče o malý moment dříve a nestačil odražený míč vrátit do prázdné branky. Na druhé straně nás nejvíce zlobil hostující kapitán, který vypracoval několik šancí pro nám dobře známého Honzu Kotraše, který se naštěstí rozpomněl jak mu chutnalo pivko v Tondově podniku KFC a všechny šance chladnokrevně zahodil.
Druhý poločas jsme začali náporem ovšem soupeřovu bránu jsme ohrozili pouze střelami z dálky. S přibývajícími minutami nám začali docházet síly a aktivitu přebíral soupeř. V závěru nás několikrát podržel skvělými zákroky Honza, zejména se vyznamenal při střele Kotraše, který se šikovné na penaltě uvolnil a vystřelil k tyči, kde byl Honza včas a míč vyrazil.
Výsledek odpovídá dění na hřišti. Naši kluci zaslouží pochvalu za bojovnost.
Sestava: Machač - Kopa, Melicher, Doležílek M., Mužík - Hejcman, Marek, Doležílek J., Beránek - Hladík, Flégr
Střídání: 75. Melicher › Plavec P., 87. Flégr › Svoboda

Momentka ze zápasu TJ Lipoltice - Rohovládová Bělá

Publikováno: 17.4.2014, Autor: Mido

Jak zachytil situaci kolem střídání lipoltický reportér Mido...

Přeložení zápasů starší přípravky a mladších žáků

Publikováno: 17.4.2014, Autor: Milan Hladík

Zápas starší přípravky Lipoltice-Přelovice byl přeložen na středu 23.4. od 16:30hod.
Zápas mladších žáků Lipoltice-Pardubice 1899 byl prozatím přeložen na neurčito.

Lukáš a Pardubický půlmaraton

Publikováno: 22.4.2014, Autor: Lukáš Chára

Musím říct, že jsem tohle fakt nečekal. Od rána jsem se necítil, ale šel jsem do toho. Rozeběhnul jsem to pomalu, dokonce tak, že jsem po 2 km běžel skoro poslední ( což při počtu 1500 lidí a startovní pozici ve 3/4 pelotonu nebyl až zas takový problém) pak jsem ale začal přidávat (možná zbytečně brzy) a tak jsem prvních 7 km zaběhnul za 36 minut, jenže pak přišlo to, co v Praze přišlo až na 16km: pálení prstů na nohou, brnění prstů na rukách, tuhnutí svalů, zadýchávání a to na mě padlo cca na 8 km. Doufal jsem, že to přejde, ale to jsem se zmýlil. Od té doby jsem zkrátka šel dolů. Ještě jsem doběhl na rezervu 2.kolo a druhých 7 km jsem měl za 38 minut, pak ale přišly křeče, mdloby a totálně mi odešly nohy. Posledních 7 km jsem šel proti zdi, občas jsem i popošel a fakt to bylo spíš o vůli. Nakonec čas 1.58:11, večer jsem byl uplně mimo, to po Praze mi bylo zlatě. Dnes mě berou křeče, zfialověli mi konečky prstů u nohou, na patách mám puchýře a do toho mi dnes Olivák napsal, že jich je deset, že budu muset hrát, nakonec ještě přijel Tonda a tak jsem byl jen jako na lavičce a přiznám se, že jsem se modlil, abych tam nemusel, protože fakt nevím co bych tam předvedl. Nakonec to kluci zvládli a uhráli remízu 1:1.

TJ Sokol Staré Čívice - TJ Lipoltice 1:1 (0:1)

Aktualizováno: 23.4.2014, Autor: Radek Kožený

K dalšímu zápasu jsme nastoupili na velmi nerovném hřišti ve Starých Čívicích. Trenér Oliva se opět musel vyrovnat s několika absencemi a tak musel do základní sestavy i obětavý Tonda.
Začátek zápasu byl spíše boj. Připravené hřiště fotbalu moc nenahrávalo. Jako první se do šance dostal Přemek, ale jeho střelu z hranice velkého vápna stačili domácí stopeři zablokovat. Poté se do několika šanci dostali domácí, zejména Horáček zaměstnával naše obránce, kteří si ovšem se všemi útoky domácích poradili. V dvacáté minutě se v pokutovém území šikovně uvolnil nestárnoucí Milan Hladík a jeho technickou střelu domácí gólman vytáhl na tyč .
Druhý poločas opět moc fotbalové parády nenabídl. V šedesáte minutě jsme zahrávali rohový kop. Na odražený balón si počkal “Učitel” a dal domácím rychlokurz jak uklidit míč do branky - 0:1. Poté jsme se soustředili na bránění hubeného vedení. Šance už počítali pouze domácí, které likvidoval Honza. Vyznamenal se při trestné kopu, když kryl podařenou střelu k tyči i následující dorážku. Ovšem nebyl by to Honza, aby si nevybral slabší chvilku. Při zahrávaném trestném kopu vyběhl daleko z branky pro dobře centrovaný balón, ale byl u něho o sekundu déle a domácí útočník uklidil balón hlavou do brány - 1:1. Po vyrovnání se zápas pouze dohrával.
Pochvalu v našem týmu zaslouží zejména beci Kuba a David.
Sestava: Machač - Kopa, Doležílek M., Melicher, Doležílek J. - Flégr, Marek, Beránek, Plavec P. - Hladík, Svoboda
Gól: Doležílek Michal

TJ Lipoltice - Přelovice 9:2 (starší přípravka)

Publikováno: 25.4.2014, Autor: Milan Hladík

Branky: Vorel 4, Hladík M 2, Kraj 2, Tefr Vojtěch 1

Choltice - TJ Lipoltice 2:11 (mladší žáci)

Publikováno: 25.4.2014, Autor: Iva Skřivánková

Ve čtvrtek 24. 4. proběhlo malé " derby " na hřišti Choltic. Na hřiště nastoupili mladší žáci. Hřiště bylo zkropeno po předcházející rychlé bouřce a tak se míč zprva klukům klouzal, než si nato přivykli. Skóre otevřel ve čtvrté minutě Tomáš Hladík po nahrávce Vojty Rokyty.
V šesté minutě si pro změnu udělal místo Vojta Rokyta po autu Milana Hladíka, a zvýšil. V patnácté minutě kopal Milan Hladík roh, míč našel hlavou Pavel Skřivánek a odražený balón opět uklidil Tomáš Hladík. Ve dvacáté třetí a ve dvacáté čtvrté minutě opět skóroval Tomáš Hladík. Ve dvacáté osmé minutě vybojoval míč Matěj Kubín po střetu s domácím brankařem a obráncem a míč do prázdné brány uklidil opět Tomáš Hladík. Po prvním poločase vedli naši chlapci slibných 0 : 6, po velmi pěkném fotbalu.
V první minutě druhé půle přidal branku Pavel Skřivánek. Ve třicáté osmé se znovu prosadil Tomáš Hladík a zvýšil na 0 : 8. Minutu nato se prosadili i domácí po nedorozumění před naší bránou, snížili na 1 : 8. Naše borce to nepatrně rozhodilo a ve čtyřicáté druhé soupeř přečíslil naši obranu a opět skóroval na 2 : 8. Kluci chtěli přidat další branky, ale mnoho střel jen těsně minulo cíl. V padesáté druhé minutě zvýšil Vojta Rokyta. V padesáté šesté minutě krásně vystřelil Máňa, brankař pouze vyrazil před branku, kde dorazil míč do brány Tomáš Vorel. V padesáté deváté minutě pečetil výhru 2 : 11 Pavel Skřivánek. Velká gratulace a velká pochvala fan, nechalo se nato koukat !
Góly: Hladík Tomáš 6, Rokyta Vojta 2, Skřivánek Pavel 2, Vorel Tomáš
Sestava: Nalezinek Filip, Skřivánek Pavel, Kubín Matěj, Hladík Tomáš, Rokyta Vojtěch, Hladík Milan, Hrdý Šimon, Vorel Tomáš, Juračka Tadeáš

TJ Lipoltice - FC Kolesa 5:0 (1:0)

Aktualizováno: 1.5.2014, Autor: Radek Kožený + foto a video Mido

K dalšímu zápasu jsme nastoupili proti soupeři z Koles. Jak se letos stává smutnou tradicí, ještě 15 minut před zápasem nevěděl trenér Oliva , zda-li se sejde alespoň 11 hráčů. Naštěstí jedenáctý hráč, těsně před pátou dorazil, a tak jsme mohli v jedenácti k zápasu nastoupit. Při pohledu na naši sestavu, v tři body doufal pouze největší optimista. Z řad věrných diváku byli slyšet hlášky, „jestli dá Tonda gól sním svůj klobouk.“
Hned od prvních minut nás soupeř zatlačil před naší bránu a v páté minutě rozvlnil i sít v Honzově bráně. Dobře pískající rozhodčí Hamerník, ovšem pro předešlí faul právě na Honzu gól neuznal. Poté se naši hráči uklidnili a hru jsme vyrovnali. V dvacáté minutě z hlouby našeho pole poslal Kuba přesný pas pro Tondu, který se s míčem nijak nepáral a vyběhnuvšího brankáře přehodil 1 -0. Po dalším závaru před brankou Koles jsme zahrávali rohový kop, na hranici malého vápna se k míči prodral David Kopa , ale hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Po té nám trochu zatrnulo, když dobře chytající Honza musel vybíhat daleko z brány pro centrovaný balon, který vyboxoval, ale po střetu s útočníkem Koles zůstal dlouho ležet na trávníku. Naštěstí se srážky oklepal a mohl v zápase pokračovat.
Po změně stran se obraz hry nezměnil. Panteři z Koles měli mírnou územní převahu a naši hráči hrozili spíše z brejků. Z jednoho přečíslení se do zakončení dostal Marcel Mužík , který trefil dobře vyběhnuvšího brankáře, ovšem pro Ondru Beránka již nebyl problém vyražený míč, uklidit do brány 2-0. O chvíli později jsme zahrávali volný přímí kop z dvaceti metrů, k míči se postavil Ondra Beranek , jeho střelu brankař pouze vyrazil a Marcel Mužík protrhl svoji střelecké trápení a zvýšil na 3-0. Od této doby soupeř již rezignoval a naši hráči toho využili k vylepšení skóre. Na 4-0 zvýšil Pepa Flégr, který nikým neatakovaný z rohu velkého vápna vymetl vzdálenější šibenici. Na konečných 5-0 upravilo duo Kopa-Beránek , kdy David si z hostujících obránců udělal slalomovou dráhu do pokutového území a míč naservíroval před odkrytou bránu Ondrovy, který vsítil svůj druhý gól.
Pochvala pro celý mančaft bez výjimky za předvedenou hru a bojovnost.
Sestava: Machač - Kopa, Melicher, Doležílek J., Chára - Flégr, Marek, Beránek, Mužík - Hladík, Svoboda
Gól: Beránek 2x, Svoboda, Mužík, Flégr

TJ Lipoltice - Řečany 8:4 (mladší žáci)

Publikováno: 1.5.2014, Autor: Iva Skřivánková

V úterý přivítali mladší žáci na domácím hřišti soupeře z Řečan. Hned v druhé minutě inkasovali domácí po rohovém kopu soupeře. Ve čtvrté minutě vyrovnal Tomáš Hladík po přihrávce Matěje Kubína. V šesté minutě neudržel brankař hostí střelu Vojty Rokyty. Ve třinácté minutě soupeř vyrovnal z trestného kopu. V sedmnácté minutě soupeř opět skóroval. V osmnácté minutě srovnal skóre opět Tomáš Hladík. Ve dvacáté čtvrté minutě znova brankař hostí neudržel balón v rukavicích po střele Vojty Rokyty. Ve dvacáté sedmé minutě skóroval Matěj Kubín po rohu Milana Hladíka. Ve třicáté třetí minutě se znovu prosadil Tomáš Hladík. Ve třicáté páté se prosadil i soupeř a snížil na 6:4. V padesáté druhé minutě přinesla další gól souhra bratrů Hladíků, zakončoval Tomáš. V padesáté šesté minutě ukončil gólový příděl tohoto utkání Milan Hladík, jehož propagační střela prošla přes obránce až do brány zjevně dost překvapeného brankaře hostí.
Konečný stav 8:4. Únava po utkání byla patrná na obou stranách. Většina hráčů z obou týmů měla toho dne již v nohách turnaj základních škol! Velká gratulace Fan.
Góly: Hladík Tomáš 4, Rokyta Vojtěch 2, Kubín Matěj, Hladík Milan
Sestava: Nalezinek Filip, Hladík Tomáš, Hladík Milan, Rokyta Vojtěch, Skřivánek Pavel, Kubín Matěj, Vorel Tomáš, Hrdý Šimon, Juračka Tadeáš

Lány na Důlku - TJ Lipoltice 1:1 (0:0)

Publikováno: 4.5.2014, Autor: adminn

Další zápas jara odehráli naši kluci tentokrát v nezvykle chladném sobotním odpoledni v Lánech na Důlku. Bohužel předvedená hra diváky ani z jednoho táboru fanoušků nijak nezahřála. Pohledných akcí bylo na obou stranách jak šafránu. První poločas bylo blíže ke gólu domácí mužstvo. Nejdříve již překonaného našeho brankaře Honzu Machače zachránila tyč a několik minut před poločasem Honza bravurně chytil velmi přísně nařízenou penaltu. Bohužel náš útok byl jak bez života a tak domácího brankaře donutilo k pohybu jen několik slabých střel ze střední vzdálenosti.
V druhém poločase se snažil trenér Petr Oliva rozhýbat náš útok nasazením Petra Koženého, který měl snahu po dlouhých nákopech pronikat do vápna protivníka, ale i na něm byla znát dlouhodobá herní přestávka. Mírnou herní převahu nakonec domácí přetavili za bouřlivého nadšení domácích fanynek v úvodní gól. Asi 20.minut před koncem nasadil trenér do hry svého žolíka a hrdinu minulého zápasu – Antonína Svobodu. Po několika minutách na placu Tonda rozhodil křižně míč k levé lajně na Michla Doležílka, ten vrátil míč přesně do vápna na Marcela Mužíka a ten nekompromisně zavěsil. Poté se Tonda ještě blýsknul přesnou patičkou, ale daný útok se nepodařilo dotáhnout do zdárného konce.
Na průběhu zápasu se nic nezměnilo. Na obou stranách bylo několik nevýrazných šancí, ale nakonec nemastný a neslaný zápas skončil zaslouženou remízou.
Sestava: Machač - Kopa, Doležílek M., Doležílek J., Chára - Kasal Jiří, Marek, Beránek, Mužík - Flégr, Plavec P.
Střídání: Patrik P. › Kožený P., Kasal Jíří › Svoboda
Gól: Mužík

TJ Lipoltice - Lázně Bohdaneč 4:6 (starší přípravka)

Publikováno: 6.5.2014, Autor: Milan Hladík


Góly: I. Třetina 1:2 (P. Skřivánek), 1:3 (L. Kraj) tzn.:2:5, III. Třetina 2:1 (M.Hladík, T.Vorel) tzn. 4:6
Sestava: Nalezinek, Skřivánek, Hladík M, Růžek, Tefr V, Tefr M, Kraj, Tejnický, Stradiot, Kubín, Vorel

TJ Lipoltice - Tetov 22:0 (mladší žáci)

Aktualizováno: 9.5.2014, Autor: Iva Skřivánková

V úterý 6.5. přivítali na domácím hřišti mladší žáci hráče z Tetova. Před začátkem utkání si soupeři hravě zranili gólmana, dostal balónem na nos. Měl to být jasný zápas, s jasnou výhrou, to bylo jasné z podzimního zápasu v Tetově. Herně byli kluci samozřejmě lepší, ale neproměnění jasných gólových šancí bylo nespočet hlavně v prvním poločase. Prakticky celý zápas se odehrál na polovině soupeře. Přes konečné skóre 22:0 výsledek úplně neukazuje jak zápas probíhal. Trenéři z tohoto výsledku nebyli vůbec nadšeni a ani kluci se pochvaly nedočkali.
Góly: Skřivánek 6, Hladík T 6, Rokyta 3, Hladík M 2, Vorel 2, Kubín 2 a Kraj
Sestava: Nalezinek, Hladík T, Hladík M, Rokyta, Skřivánek, Hrdý, Kubín, Juračka, Vorel, Kraj

Nový pohled na hrací plochu z tribuny

Aktualizováno: 13.5.2014, Autor: adminn

Takto se změnil pohled na hrací plochu Rock Stadium z hlavní tribuny.

TJ Lipoltice - Choltice 18:2 (starší přípravka)

Publikováno: 13.5.2014, Autor: adminn

Zápas s jednoznačným výsledkem i průběhem. Gratulujeme.
Branky: Skřivánek 5, Růžek 3, Kasal 3, Stradiot 2, Tefr M 2, Kraj 2, Tefr V 1.
Sestava: Stradiot, Skřivánek, Krejcar P, Krejcar A, Kubín, Růžek, Tefr M, Kraj, Tejnický, Tefr V, Kasal.
Fotografie ze zápasu jsou ZDE.

horní řada: trenér Hladík M., Hráči:Kasal J., Tefr M., Kraj L., Růžek M., Tejnický M., Kubín D.
dole: Tefr V., Krejcar A., Krejcar P., Stradiot A.; brankař: Skřivánek P.

TJ Lipoltice - Rohoznice 4:0 (2:0)

Aktualizováno: 16.5.2014, Autor: Radek Kožený + foto Mido

V dalším domácím utkání jsme nastoupili proti celku Rohoznic s cílem odčinit podzimní porážku. Do sestavy se vrátil uzdravený Michal Hejcman a karetní trest vypršel předsedovi. Hlavně návrat Michala byl na hřišti znát. První minuty se odehrávali spíše v režii hostujících hráčů, kteří si vytvořili územní převahu , ovšem do vyložených šancí se nedostali. V desáté minutě se pokusil vymodlit hostující útočník penaltu kdy po kontaktu s předsedou ve vápně upadl , ale píšťalka rozhodčího Školouta zůstala jeho pádu němá. Poté se osmělili i naši hráči, kdy Ondra Beránek přesnou nahrávkou našel Michal Hejcmana, který poprvé ukázal svoji rychlost hostující obraně, ale z hranice velkého vápna se ještě pouze zastřeloval. O malou chvíli později opět obraně pláchl Michal a tentokrát již křížnou střelou nedal brankaři šanci 1:0. Od té chvíle naši hráči hráli uvolněně a dostavili se i do šancí. Hostující obrana naše útoky zastavovala častou pouze fauly. Po jednom z nich si postavil míč ve vzdálenosti dvaceti metrů David Kopa a utěšenou střelou kolem zdi zvýšil na 2:0. Což byl i poločasový výsledek .
Druhý poločas by se dal nazvat festivalem zahozených šancí Lipoltic. V hlavní roli Michal Hejcman a učitel. Hlavně Hejcmánek byl na hřišti k neudržení a dostal se do několika šancí z niž proměnil pouze dvě a zkompletoval tak hetrik . Hráči Rohoznic se k naši brance dostávali pouze sporadicky a jejich pokusy Honza s přehledem pochytal.
Za předvedený výkon zaslouží pochvalu celé mužstvo.
Sestava: Machač - Kopa, Kasal Jan, Doležílek J., Melicher - Flégr, Beránek, Doležílek M., Marek - Hejcman, Kožený P. Góly: Hejcman 3, Kopa Střídání: Melicher › Svoboda, připraven Hladík

Lázně Bohdaneč - TJ Lipoltice 1:12 (mladší žáci)

Aktualizováno: 18.5.2014, Autor: Iva Skřivánková

Ve čtvrtek zavítali mladší žáci do Lázní Bohdaneč. V prvním poločase ještě domácí hráči byli schopni držet krok s našimi. Měli i několik šancí skórovat, to se jim ale nepovedlo. Po brankách Tomáše Hladíka, Vojty Rokyty a Matěje Kubína vedli naši v polovině zápasu 3 : 0. Ve druhé půlce již domácí tým fyzicky i herně odpadl a prakticky se nedostal na naší polovinu. Toho naši využili a jasně přestříleli domácí tým devíti góly. Po dvou gólech si připsal Pavel Skřivánek, Tomáš Hladík, Vojta Rokyta, po jednom góle vstřelili Milan Hladík, Matěj Kubín, Tomáš Vorel. Na konci poločasu přeci jen domácí vstřelili jednu branku. Z V.I.P balkonu domácího stadionu se na tento zápas velice pěkně koukalo. Velká gratulace fan.
Góly: Hladík T 3, Rokyta 3, Kubín 2, Skřivánek 2, Vorel a Hladík M.
Sestava: Nalezinek, Hrdý, Skřivánek, Juračka, Vorel, Rokyta, Kubín, Hladík T a Hladík M

TJ Lipoltice - FK Pardubice 1899 7:5 (mladší žáci)

Aktualizováno: 19.5.2014, Autor: Milan Hladík

Góly: Hladík T 3, Kubín, Skřivánek, Vorel, Rokyta
Sestava: Nalezinek, Hrdý, Skřivánek, Vorel, Juračka, Hladík M, Hladík T, Rokyta, Kubín.

Staré Ždánice - TJ Lipoltice 4:2 (1:0)

Aktualizováno: 20.5.2014, Autor: Radek Kožený

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Starých Ždánic. Pohled do tabulky naznačoval že by to měl být pro naše hráče snadný zápas za tři body. Ovšem opak byl pravdou. Styl hry Ždanických fotbalistů, vypadal jako by prošli rukama legendárního trenéra Pepika Hnátka: důraz v osobních soubojích, dlouhé nakopávané balony a pokud možno trefovat zařízení. Bohužel naši hráči se domácím přizpůsobili v nakopávaných balonech a tak jsme moc fotbalové parády neviděli. Navíc po nešťastném střetu předsedy s Machym, jsme chvíli hráli o deseti. Zrovna době kdy Předseda byl nucen pro krvavé zranění opustit hrací plochu si na polovině hřiště nedůrazně počínal David Kopa, který ztratil míč který doputoval až do vápna, kde zachyboval i sám velký Učitel, který neodkopl skákavý balón, který doputoval až k domácímu útočníkovy, který z blízka prostřelil Honzu v bráně 1-0. Chvíli po obdržené brance si o střídání řekl otřesený Předseda, kterého nahradil Jirka Kasal. Právě Jirka se po nahrávce od Michala Hejcmana dostal do ojedinělého zakončení z hranice vápna, ovšem těsně minul soupeřovu bránu .
Po změně stran se obraz hry vůbec nezměnil. Nadšeně bojující domácí hráči našim klukům skoro nic nedovolili. Tak jsme se stejně jako v prvním poločase uchýlili k nakopávaní dlouhých balonů, ovšem bez jakéhokoliv efektu. Zvlášť Honzovy odkopy často nejvíce ohrožovali střechy přilehlých stavení. Po jednom nedorozumění Přemka s Machym soupeř zvýšil na 2-0. Trenér Oliva poté poslal na hřiště Antonína, který vystřídal nevýrazného Pepika. Po dalším závaru domácí zvýšili na 3-0. Po tomto gólu ždáničtí trochu ubrali a po hodně, hodně přísně nařízeném trestném kopu, Učitel mazácky využil zajímavě postavené zdi a slabší levačkou poslal míč k tyči na 3-1. Myšlenky na možný zvrat v utkání prakticky z protiútoku domácí zahnali, protože opět zvýšili na rozdíl tří golů 4-1. Zápas se poté již pouze dohrával, když se do vápna vydal Michal Hejcman, kde ho domácí dost nešikovně podrazili a Učitel nařízenou penaltu proměnil 4-2. Těsně před koncem ještě po hetriku sahal Učitel, který se uvolnil na hranici šestnáctky a jeho střela po zemi těsně minula bránu .
V tomto zápase zaslouží pochvalu pouze naši diváci, kteří v chladném počasí vydrželi sledovat zápas až do samotného konce, bez bojovnosti to prostě nejde .

TJ Lipoltice - Přelovice 1:1, penalty 2:3 (mladší žáci)

Aktualizováno: 23.5.2014, Autor: Milan Hladík

Góly: Rokyta z penalty
Sestava: Nalezinek, Hrdý, Juračka, Vorel, Skřivánek, Kubín, Rokyta, Hladík T a Hladík M.
Fotografie ze zápasu jsou ZDE.

horní řada: trenér Hladík M., Hladík T., Rokyta V., Hrdý Š., Juračka T., Nalezinek F., trenér Oliva P.
dole: Kubín M., Skřivánek P., Hladík M., Vorel T.

Zdechovice - TJ Lipoltice 5:8 (starší přípravka)

Publikováno: 23.5.2014, Autor: Olina Kulhánková

Branky: Tefr M.3, Kraj L. 2, Růžek M. 2, Skřivánek P. 1
Sestava: Kraj L., Kubín D., Pražák D., Skřivánek P., Stradiot A., Růžek M., Tefr M., Tefr V., Tejnický M.

Chvaletice - TJ Lipoltice 2:14 (starší přípravka)

Aktualizováno: 28.5.2014, Autor: Olina Kulhánková

Branky: P.Skřivánek 3, J.Kasal 3, T.Vorel 2, M.Tejnický 2, M.Hladík 1, M.Růžek 1, M.Tefr 1, A.Stradiot 1
Sestava: P.Skřivánek, J.Kasal, T.Vorel, M.Tejnický, M.Hladík, M.Růžek, M.Tefr, A.Stradiot, V.Tefr, D.Kubín, L.Kraj

TJ Lipoltice - Selmice 4:1 (1:0)

Aktualizováno: 28.5.2014, Autor: Radek Kožený

Na výborně připraveném hřišti jsme nastoupili proti houževnatému soupeři Selmic. Naši hráči možná trochu zamotali trenérovi hlavu, protože před zápasem se rozcvičovalo na jaře nevídaných 13 hráčů a to ještě byli do hry připraveni veteráni Milan Hladík a Antonín Svoboda.
Od prvních minut bylo na našich hráčích znát, že chtějí odčinit ostudný výkon ze Ždánic. Naši hráči ovládli střed pole a pohlednými kombinacemi se dostávali do šancí, ovšem dobře chytající hostující gólman Cincibuch, držel dlouho čisté konto. Měli jsme i smůlu, když Kuba Doležílek zastřeloval svoje nové kopačky a z dvaceti metrů, trefil jenom břevno, které se klepe asi ještě teď. O malou chvíli chtěl využit sluníčka, které svítilo hostujícímu brankáři do očí lišák učitel, který z velké dálky, poslal technickou střelou, brankář Cincibuch jeho padající list s námahou vytěsnil na roh. Hosté se před naši bránu dostávali pouze sporadicky. Se všemi jejich pokusy si naše obrana s přehledem poradila. V třicáté minutě po závaru před selmickou bránou, se po několika odrazech míč dostal k Marcelovi Mužíkovi, který konečně propálil hostujícího brankáře 1-0. Do konce poločasu jsme zahodili další tutovky a tak se šlo do šaten v uvozovkách pouze za stavu 1-0.
V druhém poločase soupeř hru vyrovnal dostal se i do několika slibných šancí. Zejména nás zlobil hostující kapitán Bahník, který pro své útočníky připravil několik šancí, které zlikvidoval dobře chytající Machy. Naši hráči pokračovali v zahazování šancí, kdy nejpilnějším paličem byl jednoznačně Marcel Mužík. Naštěstí se probudil i Michal Hejcman, který v sedmdesáté minutě zvýšil střelou z hranice vápna na 2-0. Krátce na to přidal třetí gól učitel a zápas byl rozhodnut. Selmičtí si ještě krátce před koncem vymodlili penaltu, když se pronikajícímu útočníkovi Selmic postavil do cesty Lukáš Melichar a dobře pískající sudí Rambousek nařídil penaltu, kterou Bahník střelou k tyči s přehledem proměnil 3-1. V závěru dohrávaného utkání napřáhl z dálky Přemek, jeho střelu hostující stoper přizvedl, tak že na ní gólman Cincibus nedosáhl a míč rozvlnil sít soupeřovi brány počtvrté.
Naši kluci ukázali, že když chtějí, fotbal hrát umí, i když jsem od jednoho uznávaného znalce Lipoltického fotbalu před zápasem slyšel, že s takovým soupeřem jako jsou Selmice se fotbal hrát nedá no a vono to šlo. Góly: Mužík, Hejcman, Doležílek Michal, Marek

TJ Lipoltice - Řečany 4:3 (starší přípravka)

Aktualizováno: 29.5.2014, Autor: Milan Hladík

Branky: Růžek 2x, Kraj a Kubín
Sestava: Stradiot, Růžek, Kubín, Hladík, Kraj, Tefr M, Tefr V, Krejcar, Pražák, Tejnický, Kasal

Rybitví - TJ Lipoltice 1:0 (1:0)

Publikováno: 2.6.2014, Autor:

Sestava: Machač – Kopa, Kasal Jan, Melicher, Chára – Kasal Jiří, Marek, Doležílek M., Beránek, Kožený, Hejcman Střídání: 46. Kasal Jiří › Flégr, připraven Svoboda

Bukovka - TJ Lipoltice 2:5 (starší přípravka)

Aktualizováno: 6.6.2014, Autor: Milan Hladík

Branky: Růžek 2, Tefr M, Kubín, Hladík
Sestava: Stradiot, Kubín, Tejnický, Hladík, Kraj, Vorel, Růžek, Tefr M, Tefr V, Krejcar P, Krejcar A.

TJ Lipoltice - Srch B 1:2 (1:0)

Publikováno: 8.6.2014, Autor:

Sestava: Machač – Kopa, Kasal Jan, Melicher, Chára – Mužík, Marek, Doležílek J., Beránek – Flégr, Hejcman
Střídání: 46. Hejcman › Kasal Jiří, 46. Chára › Kožený Petr, 75. Flégr › Svoboda
Gól: Flégr

Závěrečný turnaj starších přípravek

Publikováno: 9.6.2014, Autor: Iva Skřivánková

Dne: 7.6.2014 Hřiště: Fotbalový stadion Na Dolíčku - Pardubice
Finále: TJ Lipoltice - FK Pardubice 0:4
Umístění: 1.Fk Pardubice, 2.TJ Lipoltice, 3.TJ Spartak Sezemice, 4.TJ Sokol Moravany, 5.SK Řečany nad Labem

ČasZápasy skupinyHřiště
08:30Sezemice - TJ Lipoltice1:2Růžek,Kasal
09:10Bukovka - TJ Lipoltice-
09:50Řečany - TJ Lipoltice0:5Skřivánek 2,Stradiot,Tefr,Růžek
10:10Moravany - TJ Lipoltice0:6Růžek,Skřivánek,Tefr,Kasal,Stradiot,Tejnický
10:30TJ Lipoltice - FK Pardubice0:1
Semifinále
TJ Lipoltice - Moravany2:0vlastní,Hladík
Finále
TJ Lipoltice - FK Pardubice0:4

Tento závěrečný turnaj se odehrál v Pardubicích na Dolíčku. Klukům se v celku dařilo, samozřejmě udělali i pár chyb, ale zároveň měli i mnoho dobrých akcí a zákroků. Pouze Pardubicím dvakrát podlehli. Myslím si že si celý tým zaslouží pochvalu za krásné druhé místo. Hoši děkujem.
Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Pavel Skřivánek.

Řečany B - TJ Lipoltice 1:4 (1:1)

Publikováno: 14.6.2014, Autor:

Očekávaná výhra v pouťovém stylu. Sestava: Machač – Chára, Melicher, Doležílek J., Kožený Petr – Beránek, Marek, Doležílek M., Kasal Jiří – Flégr, Kopa
Připraveni: Rokyta Jiří, Schreiner
Gól: Kopa 2x, Marek, Kasal Jiří

"Zlaté" roky lipoltického dětského fotbalu

Publikováno: 5.7.2014, Autor:adminn

Lipoltice mají pravděpodobně za sebou nejúspěšnější roky dětského fotbalu. Letošní jarní rozlučka byla završením několika úžasných fotbalových let a zúročením trpělivé a tvrdé práce především trenérů Milana Hladíka a Petra Olivy, kteří posbírali malé kluky z pískovišť a svou důsledností a profesionálním přístupem přetáhli jejich zájem od báboviček k fotbalu.
Z některých kluků udělali fotbalisty, u jiných probudili alespoň snahu být lepší, bojovat o výsledek a mít radost z pohybu a hry. Spolu s rodiči a několika nadšenci zajišťujícími fotbalové zázemí vytvořili klukům vhodné prostředí pro jejich sportovní růst v početném fotbalovém kolektivu. To vše se ukazovalo na úspěšném umístění v jednotlivých ročnících přípravky i mladších žáků, a také na bohatém diváckém zájmu z řad široké veřejnosti.
Byl to zkrátka výborně fungující TEAM. Věřím, že kluci na dětské roky strávené na hřišti Rock Stadium pod hlavičkou TJ Lipoltice nezapomenou…

Nahoře z leva: trenér Milan Hladík, David Kubín, Marek Tefr, Tadeáš Juračka, Matěj Kubín, Dominik Oliva, Filip Nalezinek, Vojta Rokyta, Tomáš HLadík, Adam Stradiot, Tomáš Vorel, trenér Petr Oliva
Dole z leva: Filip Růžek, Aleš Krejcar, Jan Kasal, Milan Hladík, Pavel Skřivánek, Lukáš Kraj, Mirek Tejnický, Petr Krejcar, Vojta Tefr, Martin Růžek


Další info později...

Pár slov po sezóně

Publikováno: 6.7.2014, Autor: adminn

Jako každý rok, dovolím si opožděně v několika větách prezentovat svůj divácký pohled na proběhnuvší sezónu.
Starší přípravku, mladší žáci a vše kolem jsem již shrnul v níže uvedeném příspěvku. Sečteno, podtrženo, za 1.
Co se Áčka týče, nemyslím si, že to byla až tak špatná sezóna, jak mnozí proklamovali. Na jaře se i přes hráčskou mizérii poměrně rozumně stabilizoval kádr, omlazený tým byl doplňován nebo zaskakován „důchodci”, kteří si slušně odehráli to své. S přihlédnutím na všechny okolnosti lze říct, že vedle tzv. „bramborových“ zápasů se odehrálo i několik mačů, kde si to kluci dávali a na které se dalo s radostí koukat. Bylo jich jako šafránu, ale byly.
Trochu mě za současného stavu mrzí veřejné výtky směrem k některým hráčům a trenérovi. Fotbal na této úrovni by měl být především zábavou a jistě každý do toho jde s tím nejlepším přesvědčením. Bohužel, už několikrát se ukázalo, že něco jiného je chtít a něco jiného jsou současné možnosti - jak z hlediska hráčského kádru, tak i přístupu. Přes všechny problémy a nedostatky je 4. místo za současných podmínek velice slušným umístěním, tak není důvod hodnotit sezónu nadkriticky, ale s nadhledem.
Odstoupivšímu trenéru Petru Olivovi přeji v nadcházející „tak trochu jiné sezóně” mnoho radosti a všem ostatním přeji pěkné léto a věřím, že fotbalová pauza a dovolené pomohou načerpat nové síly a optimističtější pohled na nastávající sezónu 2014/2015.


Krátké zprávy z klubu
4.1.2014: V sobotu 18.1.2014 bude zahájena zimní příprava A-týmu. Sraz je v 9:45 hod., před obecním hostincem. Účast všech hráčů je povinná. Označte svou účast na Týmuj!
6.1.2014: Dnešním dnem byla započata rekonstrukce suterénu kabin na Rock Stadium, a to především sociálního zařízení.
6.1.2014: Zimní příprava přípravky a žáků začíná v hale v Cholticích od ST 15.1. 16:30hod.
7.1.2014: První jistou posilou na jaro se stal Ondra Beránek z Pardubiček.
5.2.2014: V sobotu 8.2. 2014 od 18:30 přátelské utkání na UMT Ohrazenice s týmem Újezda. Účast všech hráčů je povinná. Účast potvrzujte na tymuj.cz..
15.2.2014: Další přípravný zápas je domluven s týmem Chotusice na NE 23.2. v 16:00 hod. v Čáslavi na UMT. Dále je v jsou v jednání Dolany a Zdechovice, termíny zatím není znám, bude stanoven podle počasí.
16.2.2014: Pavel Švejda: Operace proběhla bez komplikaci.Byl při ni nahrazen natržený přední křížový vaz, který držel takřka na "vlásku". Teď jsem měsíc po operaci,chodím na rehabilitace a za dva týdny můžu odhodit berle. Na rehabkách říkala, že to vypadá dobře, tak ji budu věřit :)
8.3.2014: Další část přípravy bude pokračovat příští v sobotu 15.3. Sraz je v 9:45 na Rock Stadium. Účast všech hráčů je povinná. Účast potvrzujte na tymuj.cz..
9.3.2014: Další přípravné utkání: Neděle 16.3. v 15 hod. v Tetově. Sraz ve 14:15 hod. v Tetově. Účast potvrďte na týmuj...
15.3.2014: Podle neoficiálních zpráv se chystá comeback Jirky Rokyty Chobota, který byl dlouholetým hráčem TJ Lipoltice již od žákovských let. Svůj poslední zápas odehrál 6.3.2003 proti Srchu B. V případě jeho návratu ke sportovní kariéře mu přejeme mnoho úspěšných fotbalových okamžiků. V opačném případě je vítán mezi diváky a fanoušky.
29.3.2014: Kuba Doležílek: kuci, tedy po dněšním fotbale u Tondy..Lukáš přiveze tatarák a Tonda bude mít řízecky atd ..takže už jen vyhrát a pak šupem k Tondoi..
30.3.2014: I když sobotní zápas nedopadl pro naše kluky dle představ, pozápasové posezení hráčů se jistě povedlo. Po dlouhé době se kolektiv hráčů i příznivců ve větším počtu sešel, pojedl, popil a pobavil. A tak to má být...
2.4.2014: A je to tu!! Již následující víkend může naskočit do zápasu staronová posila Jiří Rokyta Chobot. Comeback po návratu ze zahraničního angažmá je dlouhodobě očekáván jak spoluhráči tak širokou diváckou veřejností. Přejeme mu v další sportovní kariéře mnoho skvělých výkonů a úspěšných zásahů do černého. Prostě jako za mlada (klikni)
10.4.2014: Krátké vyjádření k zápasu Lipoltice-Přelovice B od trenéra: Kontumace ve prospěch Přelovic 3:0. Důvod, nazaplacení příspěvku FAČR za Přemka Marka, který nazaplatily Načešice (mateřský klub). Již by měl být zaplacen námi.
7.4.2014: Očekávaný comeback Jiřího Rokyty Chobota bohužel neměl dlouhého trvání. Po několika setkání s míčem si Jirka obnovil zranění kotníku a konec zápasu již strávil pošlapáváním u postranní čáry u tribuny. Jelikož několik minut předtím byl vyloučen Honza Kasal, náš tým v podstatě dohrával v devíti a tím byla zmařena jákákoliv naděje na strhnutí výsledku na naší stranu.
14.4.2014: Tento týden hrají své první soutěžní zápasy jara i kluci starší přípravky a mladších žáků. Přijďte se na ně podívat a podpořit je!
19.4.2014: Lukáš Chára má za sebou další půlmaraton, tentokrát v Pardubicích s časem 1:58:11. Je to prostě tvrdý chlapec s důrazem.
5.5.2014: Ve středu 7.5. po tréninku proběhne v místním pohostinství posezení hráčů. Tak přijďte v hojném poču jak na trénink, tak na pivko.
5.5.2014: Další potenciální lipoltický fotbalista spatřil světlo světa: Sebastian Chára, 5.5.2014 12:30hod., 3840g, 53cm. Malému Sebastianovi a mamince přejeme hodně zdraví a sil. Šťastnému otci pevné nervy a v nadcházející dny hodně opojení. Gratulujeme.
6.5.2014: Tomu se říká kanonáda: mladší žáci Lipoltice-Tetov 22:0
7.5.2014: Utkání mladších žáků Lipoltice : FK Pu 1899 se odehraje v pondělí 19.5. od 17.00 doma.
9.5.2014: Utkání starší přípravky Chvaletice-Lipoltice je přeloženo na pondělí 26.5. od 17.00.
19.5.2014: Po dnešním vítězství mladších žáků nad kluky FK Pardubice 1899 se v úterý na Rock Stadium utkají v zápasu o první místo ve skupimě s mužtvem Přelovice/Bukovka. Proto přijďte fandit!!!
28.5.2014: Ukončení sezóny starší přípravky a mladších žáků proběhne na RockStadium v pátek 13.6. od 17hod.
28.5.2014: Ukončení sezóny Áčka proběhne na RockStadium po odehrání posledního zápasu v Řečanech v sobotu 14.6.. Začátek zápasu bude od 14hod.
7.6.2014: Na závěrečném turnaji starších přípravek v Pardubicích na Dolíčku naši kluci vybojovali 2.místo.
9.6.2014: Zápas Řečany B-TJ Lipoltice začíná v sobotu od 14hod. Po zápase proběhne na RockStadium v KFC rozlučka s jarní částí sezóny. Tekutiny i pochutiny jsou zajištěny, zesilovač opraven, tv pro sledování MS snad také.
11.6.2014: Pro našeho dlouholetého hráče a trenéra Milana Hladíka k jeho 45tým narozeninám ZDE(klikni) malá hudební vložka. Milane, vše nej, ať se Ti nadále daří v soukromém, pracovním i dalším aktivním sportovním žívotě.
hr class="none" />
Sázky hráčů, fanoušků
Púlmaratón o slivovici. 5.4. se rozhodne sázka mezi Milanem Hladíkem a Michalem Doležílkem, kdy Milan si věří, že Pražský půlmaraton zvládne do dvou hodin. Spoluběžcům stačí, když přežijí! Tak hodně sil a vůle.
Jelikož Milan doběhl s časem 2:25 obdaruje Michala 1l slivovice.
Derby.Pepik Flégr se vsadil s Kevinem o výsledek letošního nadcházejícího derby. Bohužel sázka proběhla uprostřed plesového bujaří, takže nikdo si nic nepamatuje. Sázka sice byla stvrzena úpisem, ale i ten hostinský zašantročil. Jediná jistota je, že každý fandí svému. Sázka bude ještě upřesněna po dohodě všech zúčastněných.
Upřesnění: vsadil se Kevin, Pepik, Vocis, Jarin, ... každý o 100Kč, ... a nikdo si to pořádně nepamatuje. Jen Kevin prohlásil: "Dobrý tři kila".
Výsledek: jak pravil Kevin!