Články a zprávy - sezóna 2011/2012 podzim

Lipoltice - Sedlec 1:6 (příprava)

Publikováno: 31.7.2011, Autor: adminV

V prvním podzimním zápase v rámci přípravy naše mužstvo prohrálo se soupeřem ze Sedlece 6:1, kdy soupeř hrál celý zápas s přehledem a byl jednoznačně lepším týmem.
Naši hráči v podzimním počasí hráli na hranici svých sil a v neúplné sestavě se do konce zápasu nevzdávali. V našem mužstvu se představil staronově Pavel Ročín Goro a nová posila Ruda Černohous, přičemž oba podali slušný výkon. Bojovný výkon podal i mladíček Péťa Kožený. V dobrém světle se ukázal zůstavší brankář David Starý, který výborným výkonem zabránil většímu brankovému rozdílu. Naším jediným střelcem byl Petr Oliva, který svou první střeleckou příležitost rutinně proměnil. Škoda, že se mu obdobně nedařilo i při dalších dvou šancích, kdy své zkušenosti nezužitkoval a naopak je i přes dostatek času ležérně zahodil. Poděkování patří i našim "důchodcům" Tamchynovi Pepíkovi a Petíku Romanovi, kteří už pověsili kopačky na hřebík a s přihlédnutím na úzký kádr je opět nazuli.
Můžeme jen doufat, že se konečně kádr stabilizuje a v příštích zápasech na turnaji MKK v Cholticích podá výkon hodný okresní soutěži.

Letos se v Lipolticích na hřišti opravdu urodilo.

Publikováno: 1.8.2011, Autor: adminV

Tipovačka

Publikováno: 5.8.2011, Autor: adminV

Vytvořili jsme pro Vás jednoduchou tipovačku, kde můžete odhadovat výsledek tří zápasů naší soutěže a jednoho prvoligového.
Jestliže si chcete zasoutěžit, zaregistrujtete se ZDE a pak tipujte ZDE.
Přejeme mnoho správných tipů...

Turnaj MKK Choltice (4.místo)

Publikováno: 8.8.2011, Autor: adminV (z několika doslechů)

O tomto víkendu se náš tým mužů zúčastnil tradičně na začátku sezóny turnaje MKK v Cholticích. Bohužel tentokrát nenavázal na úspěchy z minulých let a díky "nemastnému neslanému" výkonu především v prvním zápase s Pardubičkama skočil na posledním 4. místě.
Proti B týmu Pardubiček se dokázal střelecky prosadit pouze Petr Oliva, který mohl následně naše vedení i zvýšit při exekuci ze značky pokutového kopu, ale ke zděšení trénéra kop neprovedl po zemi k tyči, naopak neúspěšně se pokusil zavěsit “pod víko”. Po remízové hrací době došlo na penaltový rozstřel, který mohl ukočit pátou penaltou Pepik Flégr, ale bohužel provedení i výsledek kopu byl stejný jako v případě Petra Olivy. Při následné přestřelované už měli více štěstí a klidu hráči Pardubiček, kteří po remíze 1:1 v hrací době postoupili 9:8 na penalty do finále.
Ve druhém zápase jsme se střetli s domácím týmem Choltic. I v tomto zápase musel trenér díky nedostatku a "formě" některých hráčů silně improvizovat se sestavou, přesto jsme na začátku zápasu měli několik šancí ke skórování, ale nakonec se gólově prosadil jen zatím odcházivší Honza Kotraš. Druhý poločas, kdy naše mužstvo hrálo pro nedostatek hračů v deseti, už choltičtí nenechali nic náhodě a s přehledem vyhráli 5:1.
Můžeme jen doufat, že trenérova improvizace díky nedostaku hráčů se nestane předzápasovou běžností a bude mít možnost se konečně věnovat spíše hernímu projevu a taktice hry. Proto všichni držme našim hráčům palce, ať se schází do zápasů okresního přeboru co v nejhojnějším počtu a přejme, ať se jim začne dařit herně i střelecky.

Slova trenéra před okresem

Publikováno: 10.8.2011, Autor: Hladík Milan

Do nové sezóny vstupujeme poněkud rozpačitě, protože krom ukončení kariéry několika opor se vyskytla zranění dalších hráčů (Švejda, Machač) a i nechuť setrvat ve fotbale jako takovém Kuby Doležílka je pro už tak dost úzký kádr znatelné oslabení. Příchod „Gora“, Aleše Havlase a Rudy Černohouse je určitě znatelné posílení obrany. Branku na místo zraněného Honzy Machače bude hájit David Starý, který byl u nás v minulé sezóně a do útoku přišel jako další posila Tomáš Tichý hrající loni za Semín. Ač téměř neproběhla letní příprava a tři odehrané přátelské zápasy pro nás nedopadly dobře, věřím novému týmu a i přes obrovské obavy z řad příznivců našeho klubu, je naším cílem skončit v horní polovině tabulky okresního přeboru.

Opatovice - Lipoltice 8:0

Publikováno: 15.8.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Obnovená premiéra v přeboru skončila debaklem
Jak bývá již v naší zemi zvykem, k počátku srpna patří neodmyslitelně i zahájení nové fotbalové sezony. O uplynulém víkendu se naplno rozjely i okresní fotbalové soutěže. Více ZDE...

Nový pomocník vyjel na Rock Stadium

Publikováno: 19.8.2011, Autor: adminV

Ve středu v celé své kráse vyjel poprvé na plochu Rock Stadium nový zahradní traktor Partner P 200107 HRB.

Základní technické parametry:
Typ motoru 4T
Výkon: 20 HP
Záběr: 107 cm
Objem: sběrného koše 250 l
Zpracování trávy: zadní výhoz, sběr do koše
Typ převodovky: hydrostatická
Min. výška sekání: 38 mm
Max. výška sekání: 102 mm
Pohon kol: s pohonem zadních kol
Váha: 239,0 kg
Výška: 101,0 cm
Šířka: 112,0 cm
Hloubka: 250,0 cm

Na zakoupení sekačky přispěla finančními prostředky především obec Lipoltice a nemalou častkou se podíleli i hráči a někteří fanoušci klubu. Všem děkujeme.

Lipoltice - Roveň A 1:2

Publikováno: 22.8.2011, Autor: Plavec+asistent Kožak

Jeden vstřelený gól na body nestačil
Ve slunečném nedělním odpoledni a na pěkně upraveném trávníku jsme po ročním "odpočinku" ve III. třídě přivítali soupeře z Rovně. Zápas začal ve vysokém tempu... Více ZDE...

Soustředění přípravek

Publikováno: 25.8.2011, Autor: Hladík Milan

Soustředění dětí bude od pátku 2.9. do neděle 4.9. ve Skutči. Odjezd je v 8.00 od hřiště, jedou 4 auta. Choltické a Bezděkovské kluky můžeme nabrat doma. Plná penze zajištěna, přiměřené kapesné sebou. Spacáky nejsou potřeba. Ubytování bude přímo na hřišti a na jídlo se bude chodit do školy. Rozpis věcí sebou dostanou rodiče na tréninku. V pátek odpoledne sehrajeme přátelské střetnutí proti domácí přípravce. Návrat v neděli kolem 14.hodiny. Děti dovezeme domů. ZDE je soupis potřebných věcí.

Sezemice A - Lipoltice 3:0 (kontumačně)

Publikováno: 30.8.2011, Autor: Hladík Milan

Na utkání v Sezemicích na nás nebyl vypsán vysoký kurz. Už tak dost úzký kádr opustila trojice hráčů... Více ZDE...

Přelovice - Lipoltice 2:13 (st.přípravka)

Publikováno: 31.8.2011, Zdroj: AdminV

Ve svém prvním mistrovském utkání v Přelovicích naši kluci jednoznačně přestříleli svého soupeře a zaslouženě zvítězili 2:13. Do brány se trefil 5x Dominik Oliva, 4x Pavel Skřivánek a také Tomáš Hladík.
Tak ať to našim mladíkům kope i nadále...

Letní soustředění přípravky ve Skutči

Publikováno: 3.9.2011, Zdroj: AdminV

Pro rodiče mladíků publikováno ZDE několik prvních fotek z letního soustředění ve Skutči.
Z uvedených záběrů můžeme usuzovat, že se kluci i trenéři mají dobře...

Posila z Barcelony D

Publikováno: 4.9.2011, Autor: fanoušek

Tak je to tady.Obrana zas bude v cajku.Už to bylo potřeba, co potřeba, nebyla žadná jiná možnost. Přestupní lístky už jsou podepsané, tuž ještě nezaschla, ale je to prej upečené. Zbejvají už jen nějake detaily ve smlouvě.Má přijít hráč světového kalibru v okresních soutěžích, špilmachr,hráč, který dokázal skoro z poloviny hřiště trefovat nártem nechytatelné šibenice, klidně i 20 x za sebou.Fakt!!Nekecám!!
Už tenkrát, když občas neproměnil penaltu, jsem mu říkal:Ty vole, proč si to nedaš o 20 metrů dál a nekopeš to jak vo tréningu...
Pamatuji si duel s "Rohožkou" kdy dotyčný v první minutě hry zařídil vedení "Rohožky" asi nejzajímavějším "vlastňákem" (stylem nechtěl,ale musel)posledního století, tedy toho minulého.Po nakopnutém centru protivníka dotyčný stoper razancí svojí vlastní nakopl míč tak razantně a "přesně", že trefil před velkým vápnem běžícího protivníka do žaludku, od kterého se míč "odrazil" nechytatelnou bombou do naší brány.(typickej buzár bez falše na střed)Dotyčný se dodnes z gólu neradoval, bó měl ouplně jiné problémy a to žaludeční, s náběhem na plicní nedostatečnost.To člověk jen tak nezažije, aby dal gól a neměl z něj radost.Škoda že to někdo nenatočil!By by z toho jednoznačně Borec nakonec a na 100% v silvestrovském vydání.Škoda no, mohlo se slavit a to imrvére!!Toník by měl sqělou tržbu.No a teď k věci, o koho jde.....
Zasvěceným pamětníkům je jasné, že jde o špílmachra s přezdívkou Chobot, který již delší dobu hostuje v Barceloně, samozřejmě ne v Týmu A, ale v "Déčku" což je mimochodem i jeden dobrej hustopijáckej klub...Je to už relativně dlouho, co odešel na zahraniční stáž a dalo by se říci, že to je odborník na Španělský fotbal, což i v Čechách určitě lze využít.Kariéru by prý chtěl ukončit ve svém mateřském klubu a tak se máme na co těšit. Bohužel to ale znamená, že se moc omlazovat nebude.Tady ale není co řešit, Jirka bude sqělá posila no a snad se výsledky obrany a mančaftu jako celku zlepší.Doufejme, že to nedopadne jak s Ikonou....:-)

Lipoltice - Mikulovice A 1:2

Publikováno: 5.9.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

První podzimní body stále v nedohlednu
Ve 4. kole Pernštejn okresního přeboru Pardubicka zavítalo do Lipoltic mužstvo Mikulovic. Slunečné nedělní odpoledne přilákalo do ochozů „Rock Stadium“ zhruba stovku diváků. Více ZDE...

Jede se dál

Publikováno: 6.9.2011, Autor: fanoušek

Tak kombek se nekonal, či jak se to píše a Jirka z Barcelony D nepřifrčel. Ačkoli bylo vedro, že by psa nevyhnal, natož fotbalistu, zamrzl někde v horách. Prej v Alpách.Taloši, čímž mám na mysli Italy, prej zas stávkujou za větší platy a sociální jistoty a nic nejezdí.Ani pendolíno.No co se dá dělat.Jirkovi sem volal a byl docela zklamanej. Něco mlel o přestupních lístkách, že ještě nejsou schválený ,ale byl tak schvácenej vedrem, že jsem mu moc nerozuměl.Prej i pivo je teplý mumlal, bohužel česko-španělsky. Ke konci hovoru, se asi zlepčil signál i řeč, takže rozumnět už bylo....no mám vyřídit, že si teď udělá v Alpách nějakou tu brigádičku, prej bude kácet stromy a na jaře přifrčí v celé parádě.Takže adiodeverči Hombre a na jaře se uvidíme.No snad to pochopil, ve Španělštině moc kovanej nejsem.
Takže něco k tomu nedělnímu zápasu.No žádnej průser se nekoná. Obrana tak nějak v cajku, záloha jakž-takž, útok se snažil v rámci možností. Dozádu to bylo dobrý, přechod do útoku kostrbatej, no a v útoku nebyla, jak by řekl expert na slovo vzatý Jožo Czpalár, kvalita.Kluci se ale snažili, to zas jó, dokonce až tak, že to nevydržela jedna kopačka, teplem vostrých sprintů se roztavila a odešla do věčnejch lovišť.Odhaduji a nejen já, že na furt a že už to nerozběhá. Jinak stadión byl hodně slušně zaplněnej, na tribuně "narvanmá", prostě je vidět, že lidi , i když se nedaří na fotbal chodit budou.To je hodně velká devíza do budoucna a já ,ačkoli devízám nerozumím a čemu nerozumím, to nekomentuji, ale prej nějak tak to bude.Takže flintu do žita nejni potřeba vůbec házet, chce to vydržet a vono se to podá.Osobně to vidím kladně, ale vím že moc lidí tento názor nezastává. Holt já vidím o hodně dál, což je mě známý,letá dřiny , zkušenosti, talentu, no sou holt věci, na který jsem odborník a jsem za to rád.Nakonec historie mi dá za pravdu, uvidite! Jinak sem koukal na tu novou hustosekačku.To je pánové takovej hustostroj, že ta by posekala za dvě hoďky i poĺe na Urale a že tam maj lány .No Němci by mohli vyprávět.Tomu říkám výkonnost, to se jen tak nevidí.Myslím že hustosekačka by si zasloužila samostanej článek s přídavkem, jak Jirka (Ikona) s Džardinem sekali ve 4 hodiny ráno v neděli po diskotéce hřiště a vzbudily celou "bytovku".Jo holt fotbal žádá oběti.Bude to takové Kožené slunce dvě.Ale to až přiště....hezky pracovní týden všem fanouškům Lipoltického fotbalu a samozřejmě mého hustoblogu.

Chvaletice - Lipoltice 0:17 (ml.přípravka)

Publikováno: 7.9.2011, Autor: AdminV

I mladší přípravka pokračuje ve štřeleckém trendu našich elévů. Ve Chvaleticích deklasovala svého soupeře jednoznačně 17:0, když si naši kluci s radostí zastříleli. Přes letní přestávku naštěstí nezvlhl střelecký prach Honzíkovi Kasalovi (5x), Pájovi Skřivánkovi (4x), Martinovi Růžkovi (3x), rozsříleli se i Míla Hladík (3x) a Marek Tefr (2x). Svůj výkon mohou kluci zopakovat už tuto neděli, kdy je čeká na domácím hřišti tým ze Srchu.

Nábor malých fotbalistů

Publikováno: 8.9.2011, Autor: AdminV (informace od Olivky)

Včera se na Rock Stadium uskutečnil nábor malých fotbalistů (foto ZDE). O jejich fotbalový rozvoj se bude starat pan Čeřovský, a to každou středu od 17hod. Doufáme, že se klukům bude v lipoltickém kolektivu libit a fotbalově porostou obdobně jako hráči současné přípravky.

Lipoltice - Srch 4:1 (ml.přípravka)

Publikováno: 11.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

K dnešnímu domácímu utkání proti týmu ze Srchu,nastoupila mladší přípravka s velkým nadšením a úsilým. Utkání se z větší části odehrávalo na straně soupeře,s převahou našich šancí. Bohužel po jednom dobrém výkopu od soupeřovy branky naši beci propadli a inkasovali jsme první gól.Tak první třetina skončila 0:1. Druhá třetina začala znovu naší převahou,ale opět nám na góly nepřálo střelecké štěstí nebo soupeřův brankář. Smůlu prolomila až trefa Tomaše Vorla a za nedlouho zvišoval skóre Marek Tefr. Druhá třetina skončila tedy 2:1. Třetí třetina začala výměnou našeho bankaře. Filipa Nalezinka vystřídal v brance Míla Hladík. Vzápětí se ukázalo že to byl výborný trenérský tah. Filip zvíšil skóre na 3:1 a vzápětí dal další gól. Ač se soupeř snažil ze všech sil zkorigovat výsledek utkání zkončilo v náš prospěch 4:1. Velká gratulace celému týmu.

Slova trenéra o soustředění přípravky ve Skutči

Publikováno: 12.9.2011, Autor: Hladík Milan

Naši elévové měli minulý týden své první soustředění ve Skutči a tady je malé ohlédnutí. Odjezd byl ráno v pátek 2.9. od hřiště. Jelo 14 dětí a 4 zodpovědné osoby Milan Hladík,Petr Oliva , Václav Rokyta a Marek Schreiner. Vzhledem k tomu, že kluci musí sedět jen vzadu, tak nám s odvozem pomohl tam i zpět Jan Juračka. Po příjezdu do Skutče jsme se nejprve ubytovali v nové sportovní hale. V patře byly pokoje a v přízemí byla šatna pro sport se sprchami, kde jsme si nechali všechny fotbalové věci . Do hodiny po příjezdu začal dopolední trénink na 50m vzdáleném hřišti. Na jídlo jsme chodili asi 5 minut do školní jídelny na gymnázium . Vzhledem k tomu , že kluci velké porce nedojídali, tak byli spokojeni i vedoucí Mára s Petrem. Odpoledne se k nám připojil i Honzík Kasal, který jako jediný musel ráno do školy a doplnil stav dětí na 15. Při pátečním odpoledním tréninku si zahrála starší přípravka přátelský zápas proti domácí Skutči. Soupeře hrající krajský přebor jsme porazili 9:7.
Program soustředění: Pátek ráno trénink hřiště, odpoledne hřiště. Sobota ráno před snídaní tělocvična, dopoledne hřiště, odpoledne městský bazén, večer báčko v tělocvičně. Neděle hřiště, oběd a domů.
Myslím, že se to klukům malým i velkým líbilo a pokud to půjde, tak pojedeme za rok zas.

Přelouč B - Lipoltice 3:0

Publikováno: 12.9.2011, Autor: Plavec

Výsledkové trápení pokračuje
Na zápas s Přeloučí jsme přijeli s již uzdraveným úderníkem Tomášem Tichým, ale už bez Davida Kopy, který dal po minulém zápase najevo, že už barvy lipoltického klubu oblékat nechce. První velkou šanci si vypracovali domácí po rohovém kopu... Více ZDE...

Urveme to na jaře-Lipoltické obrození

Publikováno: 14.9.2011, Autor: fanoušek

No jo no, tak zase body v čudu.Nevadí, aspoň se sbíraj ty no....zkušenosti. Vobčas nějaká ta žlutá kartička, červená zatím nebyla, jen nějaký cmrchty. No von se ňákej adept na "červenku" najde.Vyzkoušet se hoši musí všechno, aby jste se na to Jaro dobře připravily a pak bude tvrdá ofenzíva. To budou všichni čumět.Prej je to tak nalajnovaný a na Jaře přijde Lipoltické obrození. Zatím sice hrajou jen "Zapadlí vlastenci" ale vono se to vylepčí. Kdo zná historii jako já a já jí znám, což je o mě všeobecně známé, tak ví, že České obrození trvalo tři čtvrtiny století.Nejdříve byla fáze Obranná (cože je teď, furt se bránime) a pak (čti posléze) přišla fáze Ofenzivní.T.j bude se útočit a to imrvére.Nakonec každej přeci zná a podotýkám, že to bylo zfilmováno, napsal to ňákej Jirásek a jmenovalo se to F.L. VĚK a věk máme v mančaftu vysokej, takže je to 100% vono a historie se opakuje a kruh se uzavřel.Lipolťákům to ale tři čtvrtiny století trvat nebude.Na tom trvám.Tak dlouho hustoblog psát nevydržím.... a nedej bóže aby to mělo víc fází (to obrození fočusu) než zasůvka na cirkulárku.Já totiž cirkulárce nerozumím a čemu nerozumím, k tomu se nevyjadřuji.Ale to je taky o mě známý, že jo a to já rozumím všemu!Pitvat nějaký fáze a tak dlouho.Prostě jaro bude sqělé a nemyslete si že kydám nesmysli jako Palackej, bó to byl taky obroditel.Jo holt z historie se je potřeba poučit a co se dřív dělalo dobře tak využít , no a co nefungovalo zkusit dělat jinak.Zkoušet, vymejšlet posouvat. No tak to by sme měli.No snad to pochopíte lajdáci.

Tak a teď něco o Jirkovi.Ikona se prej docentu Kolářovi nedovolala a to má poměrně hodně dobrej hustotelefón.Tak zkusila mejlovat... to je ten novej způsob komunikace.Na můj vkus dost neosobní.No mejl prej došel, ale docent odepsal, že prej nemá čas! Jó kulový, jen to kopíruje-odmítá a bere jen štamgasty ze Sparty. Kdyby věděl,jak je Jirka pro mančaft důležitej, možná by změnil názor.Nakonec Jirka je "odkojenec" Sparty, jenže to pan docent neví a je mu to potřeba řict.Kdyby totiž věděl, že se Jirka narodil jako Sparťan, určitě by ho vzal!Takovej Řepka, ten má hnáty v cajku, no zas mu nechtěli spravit mozek a to se narodil jako Ostravský Cyp.Holt s doktorama je to složitý, nějak moc si vybíraj a za hotový.Dneska vytáhnout kartičku VZP, je jak dráždit hada bosou nohou, nebo Vietnamce policajtem.Nerozumim cesky....Takže Jirko zkus napsat že seš Sparťan, a von tě určitě veme.Musiš ty kluky na jaře podpořit!!Sportu zdar.

Lipoltice - Srch 9:4 (st.přípravka)

Publikováno: 14.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka odehrála utkání proti Srchu. Zápas začal velice vyrovnaně, naši byli fotbalovější a měli více gólových šancí. V 10 minutě dal první branku Dominik Oliva a v 11 minutě přidal další gól Tomáš Hladík. Po třech minutách zvyšoval skóre David Kuchařík po přihrávce Dominika Olivy na 3:0.Na konci třetiny chlapci polevili a Srch málem proměnil svou šanci. Několik dlouhých výkopů brankaře soupeře, které mířili přes celé hřiště na naši branku, bravurně zneškodnil brankař Vojta Rokyta.
Do druhé třetiny nastupovalo naše družstvo s vyměněným brankařem Vojtu Rokytu vystřídal Pavel Skřivánek. V 25 minutě zvíšil Vojta Rokyta skóre na 4:0. Následně domácí tým hodně polevil což se projevilo v 32 a 33 minutě kdy jsme inkasovali dvě rychlé branky.
Do třetí třetiny nastoupil do branky Tomáš Hladík. V 38 minutě trefil branku Dominik Oliva a v 41 minutě Vojta Rokyta. Po přihrávce Dominika Olivy dorážel do branky Tadeáš Juračka. Ve 44 minutě se znovu trefil Vojta Rokyta.Po minutě přidal další branku momentální brankař Tomáš Hladík. Poté jsme opět polevili ve hře a opět jsme dostali 2 rychlé góly ve 48 a 52 minutě.
Zápas tedy skončil 9:4 pro domácí. Gratulace celému týmu.

Lázně Bohdaneč - Lipoltice 5:7 (st.přípravka)

Publikováno: 15.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka hrála poprvé v Lázních Bohdaneč.Začátek byl velmi vyrovnaný. Bohužel kluci nehráli úplně na plno a velmi rychle dostali dvě rychlé branky. Naštěstí se naši brzy vzpamatovali. První gól dal Tom Hladíků a druhý Domča Olivů. Na konci třetiny přidal branku Pája Skřivánek.
Druhou třetinu začal gólem Domča a za chvíli přidal další Tom po krásné přihrávce od Davida Kuchaříka. Bohdanečská přípravka se ale nechtěla vzdát a snažila se za každou cenu skórovat. Snažení jim překazil Máťa Kubínů, který přidal další gól. Tím skončila druhá třetina 2:6.
Do třetí třetiny nastoupil do branky Dáda Kuchaříků. Rozhodčí utkání měl zřejmě pocit, že skóre zápasu je třeba více upravit ve prospěch domácích a odpískal penaltu. David ji ale chytil a dorážku odvrátil Domča. Na naší straně zvyšoval skóre Tom. Naši kluci opět přestali hrát, čehož Bohdanečáci využili a opět přidali dvě rychlé branky. Na konec třetiny přišel náš zvýšený tlak, ale chybělo trochu štěstíčka, když Domča trefil tyč a z dorážky Tom břevno. Bohužel z prvního proti útoku jsme dostali branku.
Utkání skončilo 5:7. Slova trenéra " Udřená výhra!! " Ale berme to tak, že chlapci hráli i včera a vyhráli, takže byly nejspíš unavení a proto nevydrželi hrát stále na plno. Tak i přesto gratulace!!

Po tréninková opékačka buřtů.

Publikováno: 17.9.2011, Autor: adminV

Lipoltice - Dašice 0:3

Publikováno: 19.9.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Bodový půst pokračuje
V neděli 18. září přivítalo mužstvo Lipoltic na svém hřišti celek SK Sparta Dašice. Hosté se před utkáním tísnili na 13. místě tabulky okresního přeboru, zatímco domácím patřila dokonce příčka... Více ZDE...

Valy - Lipoltice 1:11 (ml.přípravka)

Publikováno: 21.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Na úterní zápas mladší přípravky, proti Valům (hráno na hřišti a přípravkou Parama) jsme si museli chvilku počkat. Začínat se mělo v 16.30hod. ale ještě v 16.20 nebyla na stadionu ani jedna protivníkova noha. Domácí se začali sjíždět v 16.30 a po dramatickém překonání ploché dráhy (bylo tam trošičku blátíčka, což zaskočilo i domácí) se v 17.00 začalo. Zápasové skóre otevřel hned v první minutě Pája Skřivánek. O chvíli později se z rohového kopu trefili i domácí, naštěstí pro nás do vlastní sítě kdy roh krásně kopnul Míla Hladík. Lipoltická přípravka byla mnohem více fotbalovější, a ač soupeřovo družstvo mělo mnohem širší kádr nedělalo to našim klukům větší problémy. Všichni naši hráči byly střelecky při chuti. Bohužel další gól Páji rozhodčí neuznal domnívajíce se že šlo o břevno. Zanedlouho tedy Pája přidal jednoznačnější branku a na konci třetiny přidal ještě jednu Míla.
Ve druhé třetině nastoupil do naší brány Marťas Růžek. Skóre v náš prospěch slibně narůstalo, pátou branku opět přidal Míla, další přidal krásnou trefou Mareček Tefr. Hra se převážně odehrávala na půlce soupeře, pouze dlouhé výkopy domácího brankáře kluky občas zaměstnali. Ale ani Marťas se nenechal zaskočit a neinkasoval ani jednu branku. A tak se opět zvyšovalo skóre v náš prospěch. Úspěšně zakončil Tom Vorel a záhy i Míla. Tomu ovšem gól rozhodčí neuznal. Všichni jsme viděli že gólman míč chytil až za "pomyslnou" brankovou čarou. O chvíli později tedy Míla přidal "opravdovější." Ke konci druhé třetiny bylo patrno z některých výroků rozhodčího náznaky nadržování domácím a flustraci z momentálního projevu hry domácích a nepříznivého skóre 0:8.
Ve třetí třetině opět proběhla výměna brankáře, do branky nastoupil Mareček. Hned na začátku zvyšoval skóre Pája. Domácí družstvo se snažilo více útočit, ale i přes některé nepřesnosti našich kluků se k větší šanci nedostali, nebo jim chybělo střelecké štěstí. Takže se opět zvyšovalo skóre na naší straně. Desátou branku přidal Filip Nalezinek a naší konečnou jedenáctou dal Matěj Klenka. V poslední minutě domácí zkorigovali výsledek jednou smolnou brankou.
Pro nás vydařený zápas, škoda jen že ten rozhodčí byl "ňákej divnej "!!! Velká gratulace!

Lipoltice - FK Pardubice 5:9 (st.přípravka)

Publikováno: 22.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka hrála proti FK Pardubice. Přišlo na každoroční lámání chleba, což se ukázalo hned od začátku zápasu. Soupeře této kvality se naši kluci nezalekli.Hned v úvodu zápasu dvakrát zahrozili. Ale neproměněné šance soupeřů potrestal ve 3 minutě brankou Tom Hladík. Velkou oporou domácích byl v brance Vojta Rokyta.
Na začátku druhé třetiny jsme dostali rychlý gól. Naše odpověď byla rychlá a přesná, Tom Hladík bleskurychle zvyšuje naše skóre. Zanedlouho přidal další branku Domča Oliva. Pardubice vyvíjeli velký tlak a jejich výhodou byla početná lavička, kterou hostující trenér pravidelně střídal. Nicméně nás opět podržel brankář a několik hráčů. I přes velkou snahu jsme inkasovali ke konci třetiny dva góly. O to horší , že druhý z nich byl vlastní.
Začátek třetí třetiny se nevydařil. Dva rychlé góly vykonaly své a byla vidět únava našich hráčů. Hecování publika ale za působilo a Domča snižoval krásnou střelou na 4:5. Bohužel soupeř dvěma rychlými góly zvýšil svoje vedení. Na 5:7 zvyšoval skóre domácích Pája Skřivánek. Následná hra Pardubic vyústila v závěru v další dvě branky. Ovšem nasazení všech našich hráčů a zákroky brankáře přispěli k tomu,že se za tento zápas nemusíme stydět! Což potvrdil svými slovy i pardubický trenér "Konečně jsme si zahráli". Chlapci hlavu vzhůru, nemůže se stále jen vyhrávat a z chyb se člověk učí !!!

Lipoltice - FK Pardubice 5:0 (ml.přípravka)

Publikováno: 25.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Zápas mladší přípravky proti FK Pardubice byl velmi vyrovnaný. V první třetině měli naši kluci mnoho šancí, které bohužel neproměnili. Soupeř naštěstí neproměnil odpískaný trestný kop.
Druhá třetina začala naší převahou, ale opět nám nepřálo štěstí při zakončení. Střeleckou smůlu prolomil až Honzík Kasal. Soupeřova gólová šance naštěstí skončila na tyči naší branky.
Ve třetí třetině nastoupil do branky místo Filipa Nalezinka Míla Hladík. Opět kluci neproměnili několik gólových šancí. Skóre zvyšoval hlavou Martínek Růžek, po rohovém kopu Páji Skřivánka. Další dvě branky dával Mareček Tefr. Nejprve dorážel balón vybojovaný důrazem Honzíka Kasala, druhý po přihrávce Filipa Nalezinka. Závěrečnou branku přidal opět Martínek Růžek.
Konečný verdikt zápasu je 5:0 pro domácí. Mladší přípravka tedy vrátila středeční porážku starší přípravky. Velká gratulace.

Chvaletice - Lipoltice 3:1

Publikováno: 25.9.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Chyby, které lámaly vaz
V sedmém kole Pernštejn okresního přeboru zavítalo lipoltické mužstvo do Chvaletic k utkání s místním Baníkem... Více ZDE...

FK AS Pardubice - Lipoltice 1:7 (ml.přípravka)

Publikováno: 29.9.2011, Autor: Skřivánková Iva

Zápas s FK AS Pce ještě ani nezačal a trenér musel řešit první problém. Místnímu rozhodčímu se nelíbila velikost postavy Filipa Nalezinka, domnívajíce se že brankař "musí" být starší. Z toho omylu ho záhy trenér Hladík vyvedl prvním ukázáním jeho registrační průkazky. Další problém, s kterým se hráči museli vyrovnat, byl dosti vysoký travní povrch hřiště. Je pravda že hustotu porostu by jim Lipoltické kolbiště mohlo závidět, na druhou stranu přerostlá hustá tráva dělá problémy i domácím, na tož pak našim borcům zvyklím na domácí povrch.
Zápas tedy začal řadou nepřesností na obou stranách.Což vedlo trenéra k rezolutní otázce "chcete takhle pokračovat?! Tak já jedu domů, vy to dohrajte a řeknete mi výsledek!!". Po tomto se většina našich hráčů probudila a částečně se kvalita zvedla. Po mnoha šancích tak skóre otevřel až Martínek Růžkek. Jasná gólová šance Lukáška Kraje bohužel brankou nezkončila.
Na začátku druhé třetiny vystřídal Filipa v bráně Matěj Klenka. A měl hned plné ruce a nohy práce. A náš trenér také, rozhodčí měl opět řeči k věku Filipa. A tak se znovu ukazovala registračka (po druhé). A do třetice věk Filipa dokazoval jeho otec, doložením svého občanského průkazu, ve kterém má Filipa zapsaného i s rodným číslem.
Martínek Růžek po důrazu zvyšoval skóre, další branku přidal Honzík Kasal a na 0:4 zvyšoval opět Martínek. Další neproměněnou šanci měl Honzík Kasal. Na 0:5 zvyšoval Pája Skřivánek a šestou branku přidal Tom Vorel.
Třetí třetina začala opět výměnou brankaře. Matěje v brance vystřídal Honzík. Na našich hráčích už byla patrná únava a znovu proběhlo několik nepřesností, z kterých jsme bohužel inkasovali branku. Kluci bojovali a vybojovali rohový kop, ze kterého Pája nastřelením protihráče před brankou dorovnal skóre na konečných 1:7. Kluci tedy vyslyšeli trenéra : "I kdyby jsme všude prohráli tak tady musíme vyhrát !!" Gratulace celému týmu!

Mladé naděje v okresním výběru

Publikováno: 29.9.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Ve středu 28. září se v areálu SK Lázně Bohdaneč uskutečnil turnaj okresních výběrů přípravek v kategoriích U 10 a U 11. Ve vzájemných duelech poměřily své síly výběry okresních fotbalových svazů z Pardubic, Chrudimi, Svitav a Ústí nad Orlicí. Do kádru OFS Pardubice v kategorii U 11 byli nominováni i tři zástupci lipoltického fotbalu – Dominik Oliva, Tomáš Hladík a Vojtěch Rokyta.
Pardubický tým si na turnaji nevedl vůbec špatně. Po úvodních dvou výhrách nad soupeři z Chrudimi a Ústí nad Orlicí našel přemožitele až v posledním utkání. I po prohře s OFS Svitavy však mladým fotbalistům z pardubického okresu patřilo pěkné druhé místo. Svým dílem k tomu přispěli i naši kluci. Vítězný gól v utkání s Chrudimí vstřelil Dominik Oliva, stejný hráč pak dalšími dvěma brankami zatížil i konto OFS Ústí nad Orlicí. V témže utkání si dvě krásné asistence připsal Tomáš Hladík, v brance pak svůj tým po celý turnaj jistil Vojta Rokyta.
Pro všechny mladé fotbalisty byl turnaj hezkým zážitkem, pro fanoušky a rodiče zase příjemným zpestřením slunečného svátečního dne.
Přehled výsledků kategorie U 11:
OFS Pardubice – OFS Chrudim 2:1 (Oliva 1x)
OFS Pardubice – OFS Ústí n. Orlicí 3:2 (Oliva 2x)
OFS Pardubice – OFS Svitavy 1:4 (Oliva 1x)

Před-přípravka s trenérem

Publikováno: 1.10.2011, Autor: adminV

Choltice - Lipoltice 8:2

Publikováno: 3.10.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Krutá porážka v derby
V neděli 2. října bylo na programu utkání dvou odvěkých fotbalových rivalů. Mužstvo Slavoje Choltice přivítalo na svém hřišti TJ Lipoltice. Více ZDE...

Valy - Lipoltice 9:6 (st.přípravka)

Publikováno: 6.10.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka sehrála zápas s Valy "na jejich paramáckém hřišti". Naštěstí po čtrnáctidenním suchu jsme se na trávník dostali suchou, blátem neposkvrněnou nohou.
Bohužel naši chlapci začali velmi nesoustředěně a ospale. Vypadalo to jako by hráli prvně v životě. Netrvalo dlouho a inkasovali jsme první branku, zanedlouho soupeř kopal roh a po nedůrazu před naší brankou jsme dostali další. Po jednom z našich průniků, Dominik ač faulován, dal gól. Kluci se trochu zvedli, ale šance které měli neohrozili branku soupeře. V závěru třetiny jsme dostali další branku.
Do druhé třetiny nastoupil do brány místo Vojty Matěj Kubín. Po špatné rozehrávce jsme opět inkasovali. Kluci se hodně srovnali a měli hned několik velmi dobrých šancí. At' už to bylo po přímém kopu, nebo po kličkování Tomáše, střílel Domča. Místo zkorigování výsledku jsme opět inkasovali. Zanedlouho protihráči přidali další smolný gól. Ani přesto se kluci nevzdali. I když mnozí z nich začali házet flintu do žita a smiřovali se s porážkou. Druhý náš gól dal nechytatelnou střelou z půlky Domča. Po dorážce zvyšoval Tom. Vyhecovaní kluci nastupují na obrat v zápase. Dvě branky opět přidává Domča. V závěru třetiny jsme bohužel opět dostali branku.
Na poslední třetinu nastupuje do branky Tom. Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Šance soupeře zachránil Tom a tyč branky. Na naší straně měli velkou šanci Matěj a Vojta. Další gól si připsal opět Domča. Záhy jsme dostali velmi smolný gól po několika odrazech před brankou. Následovala velká šance Vojty. V závěru třetiny kluci přestali zase hrát. Což soupeř potrestal na samém konci zápasu další brankou. Uzavřeli tak skóre 9:6 ve svůj prospěch. Kluci hlavu vzhůru příště bude líp!!!

Lipoltice - Řečany 6:0 (ml.přípravka)

Publikováno: 10.10.2011, Autor: Skřivánková Iva

Zápas mladší přípravky proti Řečanům proběhl za výrazně nižších teplot, než jsme byli do posud zvyklí. Kluky toto počasí alespoň probudilo a tak hned od začátku hráli na plný plyn. Není se co divit , že už v druhé minutě měl velkou šanci Marťas Růžek. V páté minutě po přihrávce Lukáška otevřel skóre Pája Skřivánek. O dvě minuty později měl opět velkou šanci Marťas. Kluci byli herně lepší. V osmé minutě soupeř poprvé a naposled vystřelil na naší bránu, Filip Nalezinek byl připraven a jedovku chytil. V jedenácté minutě neproměnil šanci Matěj.
Do druhé třetiny kluci přímo vletěli. Po minutě zvyšoval skóre Honzík Kasal po krásné přihrávce Martínka. Hned minutu na to se opět skóre zvyšovalo. Tentokrát si výše jmenovaní role prohodili. Ve dvacáté minutě zápasu "obrovskou raketou" překvapil hostujícího brankaře Míla Hladík. Celou třetinu měli kluci téměř převahu.
Na třetí třetinu vystřídal Filipa v brance Míla. Po pěti minutách se opět měnilo skóre trefil se Pája. Následovalo několik tutovek. Nejdříve se neprosadil Marťas po tom trefil tyč branky Matěj. Následně se netrefil Honzík. A střela Lukyho neměla patřičnou razanci. Na konci třetiny rozehrával Pája roh, Míra mu narazil zpátky a Pája ukončil skóre 6:0 pro domácí.

Lipoltice - Újezd 0:7

Publikováno: 10.10.2011, Autor: adminV

Bez hráčů se hrát nedá
I zápas proti mladistvému týmu z Újezda nepřinesl pro náš tým žádné herní natož bodové zlepšení. Diváky nemrazilo jen počasí, ale vývoj celého zápasu. Více ZDE...

Ale nebudeme brečet...

Publikováno: 11.10.2011, Autor: fanoušek

Tak se zase hlásím a není to vůbec žádnej med hoškové, něco k těm antivýsledkům cokoli napsat. Z toho si už nejde ani dělat prdel... bó to už je za hranou.Hlavně ty Choltice, to se blbě kouše. Abych řekl pravdu, ani já jsem takhle špatnej podzim nečekal. Že to nebude žádnej med, mě bylo jasné hnedkonc od začátku, ale že to budou nakladáčky s dvojitým nášupem ač bez doplatku, to jsem neočekával. A to já většinou do budoucna vidím vcelku slušně a jen tak něco mě nepřekvapí, že jo.Tohle mě ale dostalo, holt je krize a nejen Eurová.Řecko,Itálie, Španělsko, Island,Lipoltice, no jsme docela v dobrý společnosti, žádnej to "neználek" řekl bych. Možná to do budoucna pomůže, tahle "společnost" totiž prej zkrachovat nemůže. Teda aspoň se to tvrdí a velký třesk prej lečí a pak je vždy lépe, což mohu jen kvitovat, protože jakous takous logiku to má.Uvidíme, teorie je jedna věc a praxe věc druhá.
Taky mě překvapil nenadálej nástup Ikony na Lipoltickej pažit, čti louku. Normálně se mi z toho zasekla klávesnice v noťasu.Bylo to překvápko jak cyp, ale raději to zkrátím..... Nakonec všichni vědí, že to nepomohlo.Sice je pravda, že i když Jirka nastoupil po dvouleté přestávce, byl jednoznačně na hřišti jeden z nejlepších, za což klobouk dolů.Ono není jednoduchý, vypnout "soustruh" na Hustokola, sundat montérky a jít jen tak mirnix- tyrnix bez trenirovky hrát tu B-třídu. Jedna věc je ale jistá!! Dnes se už ví, že jeden fotbalista jaro nedělá.To já jen pro jitotu, aby na Jaře to bylo pokud možno jinak.Co více si přát. Tyhle nakládačky nikomu moc krom supeřů dobře nedělaj a frustrace všech, včetně diváků je velká. Ale nebudeme tady brečet že jo, fandit jen když se daří, umí každej.Fanoušci Barcelony vědí....

Lázně Bohdaneč - Lipoltice 3:4 (ml.přípravka)

Publikováno: 14.10.2011, Autor: Skřivánková Iva

Mladší přípravku hostil tým Lázní Bohdaneč. Naši kluci po předchozích vyhraných zápasech vypadali, jako když jsou na hřišti poprvé v životě. Celý zápas byl zmatený, nevýrazný, hra byla pomalá, kluci se sami sobě pletli pod nohy.
V první třetině jsme měli několik šancí, které jsme díky nedůrazné hře nedokázali proměnit. Dvě šance měl Míla Hladík. Skóre otevřel naším prvním gólem Honzík Kasal. Další gólovou šanci měl Tom Vorel.
Druhá třetina začala opět nevýrazně a zmateně. Další branku přidal Pája Skřivánek. A na další gól přihrával Míla a dorážel Marťas Růžek. Dvě neproměněné šance měl Mára Tefr. Ošklivý faul inkasoval Tom Vorel. Hra byla stále pomalá a ospalá. Toho soupeř využil a dostali jsme první branku.
Do třetí třetiny nastoupil do brány místo Filipa Míla Hladík. Honzík skvělou střelou zvýšil opět skóre. Následovalo několik neproměněných šancí, dvě po sobě měl Luky Kraj, další Fíla a Honzík. Domácí tým také vyměnil brankaře. A nový brankař byl velkou překážkou. Šance Toma a Martínka nebyly úspěšné. Bohužel jsme dost polevili a inkasovali jsme gól. Nový brankař chytil i trestný kop Páji.
Ke konci hry jsme dostali ještě jednu branku. Tím celý zápas skončil 3:4 v náš prospěch.

Vzpomínka na špílmachry... (viz.fórum)

Publikováno: 14.10.2011, Autor: fanoušek

Tak se nám to v diskuzi rozjelo tím správným směrem.Jo, to je přesně ono!Tohle kvituji!! Když se nedaří a že se nedaří hodně, je vcelku každému jasné,tak přesto dokáží někteří přispěvovatelé bejt nad věcí. A nejen to.Je super, že se dokáže spojit velký podzimní neúspěch, s bohatou historií našeho klubu, kdy si všichni ač s nádechem "parodie" dělají srandu z velkého neúspěchu. A tak to má bejt.Vzpomínka na velké špilmachry, co už mají dávno po sezóně, mne opravdu potěšila a to myslím zcela vážně!Ač to tak nevypadá, má to svoji hloubku, větší než někteří tuší, protože každé hřiště má svoji duši. Proč si pak dělat z jednoho velkého neúspěchu za posledních 30 let velkou hlavu.Život včetně fotbalu je potřeba brát s velkým nadhledem a člověk by měl vzpominat jen na věci dobré.Proč se pitvat v neuspěších, když "každý" přeci ví, že to k životu patří.Zahodit a jít dál. Je jasné, že každý reaguje na neúspěchy jinak.Někdo to kouše dlouho, končí, odchází, ale když máš tu "šišku" a věci spojené s fotbalem rád...a nejen to, stejně to funguje v živote.Bez neúspěchu, by si člověk neužil úspěch, spojené to dvě nádoby.Zkušení vědí. Opravdu skvěle rozjetá diskuze, jedinečný a ničím to nenahraditelný dar lidí, co mají společné zážitky z mládí a mají se kam vrátit a na co vzpomínat a probrat to a ještě se u toho dobře pobavit. Ne každý tuhle možnost má a proto je si tohoto "daru" potřeba vážit.Stejná řeč známých zákoutí, kdo je má, je šťasten....
Koukám, že už diskuze jde jiným směrem, ale to mne nepřekvapuje.To je daň internetu a mladých bejčků,co začínají.Apropo, to mě něco připominá.Tady si ale odsednout nejde.:-)
Také bych chtěl touto cestou vzpomenout a pozdravovat do nebeských bran kamaráda Petra, který prý nedávno zemřel, tak mlád.Mám na tohoto skvělého , veselého a kamarádského kluka hezké vzpomínky a pořad se mi nechce věřit....Petře zahraj tam nahoře něco pěknýho Karlovi na harmoniku a mějte se tam kluci fajn.Díky.

Cholitice - Lipoltice 1:13 (st.přípravka)

Publikováno: 15.10.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka odehrála zápas v Cholticích. Od začátku měli naši kluci jasnou převahu. Skóre otevřel Tom Hladík, další přidal Domča Oliva a třetí opět Tom. Tyto tři góly padly během minuty a půl. Dvě šance neproměnil Máťa Kubín. Další branku přidal Domča. V závěru třetinu přidal pátou branku Tom.
Na druhou třetinu vystřídal v bráně Vojtu Táda Juračka. Domácí tým neměl kromě dvou rohů větší šanci dostat se před naší branku.Naši kluci měli opět jasnou herní převahu a mnoho neproměněných šancí. V druhé třetině zvyšovali skóre David Kuchařík, Domča a Pája.Každý přidal po jedné brance.
Na třetí třetinu nastoupil do branky Tom Hladík. Kluci měli znovu mnoho šancí. Další branku přidal Pája. Choltický tým se nevzdával a několikrát ohrozil naši branku. Neměli však při zakončování tolik klidu a tak při dobývání naší branky skórovali pouze jednou. Na druhé straně přidal tři branky Domča. A v úplném závěru uzavřel skóre Máťa Kubín. Zápas skončil 1:13

Dříteč - Lipoltice 6:0

Publikováno: 17.10.2011, Autor: Plavec

Tragický začátek: 2min.=2 góly
Do Dřítče jsme přijeli bez Olivy(práce na zahrádce) a Šolty(oprava auta). Na vzniklou situaci přispěchal s pomocí "veterán" Vašek Rokyta a do dresu musel i zraněný Milan Hladík, který vše jistil z lavičky náhradníků. Více ZDE...

Lipoltice - Zdechovice 8:5 (st.přípravka)

Publikováno: 23.10.2011, Autor: adminV (z doslechu)

I když výsledkově to nevypadá, celý zápas proběhl pod taktovkou domácích. Góly jsme obdrželi především po nedůraznosti v obraně. Měli jsme několik vyložených šancí, diváky překvapila bamba Dominika Olivy z 15m do břevna. I přes absenci dalších našich střeleckých opor Tomáše Hladíka a madého Pavla Skřivánka se našim klukům podařilo s přehledem zvítězit 8:5.

Lipoltice - Přelovice 4:2 (ml.přípravka)

Publikováno: 23.10.2011, Autor: adminV

V slunečném chladivém nedělním dopoledni naši kluci nastoupili proti soupeři z Přelovic. I přes naši neurovnanou hru se kluci dostali za dvě třetiny do výrazného vedení 4:0, kdy skóroval Martin Růžek, Tomáš Vorel, Marek Tefr a jeden si hráči soupeře dali sami. S čistým kontem nás po celé tyto třetiny udržel několika zákroky Filip Nalezinek. V poslední třetině se na nás hráči z Přelovic vrhli z ostra kdy naši kluci nevěděli kde jim hlava stojí a poměrně rychle inkasovali dva góly. Naštěstí se už žádný balón za záda v poslední třetině chytajícího Milana Hladíka nedostal, a tak kluci nad vyrovnaným soupeřem vyhráli 4:2.

Takové bylo bendy...

Publikováno: 23.10.2011, Autor: Kevin

V sobotu odpoledne jsme sehráli dva zápasy. První hraný na 3x12 minut po zásluze vyhráli mladší asi 12:7, my starší jsme se tak nějak pomaleji rozehřívali a tropili spoustu individuálních chyb.
Druhý zápas hraný na 4x10 minut skončil zaslouženou remízou 8:8 a úrovní a nasazením připomínal bendy tak jak si ho pamatuji z minulého století.
Za povšimutí stojí individuální výkony Radka Pilaře v bráně mladších a Honzy Černého v útoku starších.
Počasí se vyvedlo, zranění žádné (pokud vím i hole jsou v pořádku). Závěrem dík všem co přišli hrát i fandit a v sobotu 26.11.2011 ve 12:30 nashledanou při repete.

Lipoltice - Přelovice 0:2

Publikováno: 25.10.2011, Autor: Rokyta Václav ml.

Soupeř rozhodl v závěru
V neděli 23. října přivítalo mužstvo Lipoltic na svém hřišti výběr z Přelovic. Tradiční soupeři se proti sobě v soutěžním utkání postavili po dlouhé pětileté pauze, během níž se vzájemně míjeli ve III. třídě Přeloučsko i v okresním přeboru. Více ZDE...

Bukovka - Lipoltice 1:9 (ml.přípravka)

Publikováno: 28.10.2011, Autor: Skřivánková Iva (z doslechu)

Utkání v Bukovce se odehrávalo jednoznačně v náš prospěch.V první třetině do brány nastoupil Filip Nalezinek. Skóre otevíral Lukáš Kraj kterého následoval Marek Tefr, další brankou přispěl Tomáš Vorel a třetinu zakončil Martin Růžek. V druhé třetině nastoupil do brány Milan Hladík. A opět jsme začali skórovat. Na 0:5 zvýšil Martin Růžek a branku neminul ani Filip Nalezinek. Následně bodoval Lukáš Kraj a druhou třetinu uzavíral opět Filip se skórem 0:8. Ve třetí třetině šel do brány Míra Tejnický. V této třetině jsme inkasovali první a zároveň i poslední branku v tomto utkání, ale vzápětí jsme jim branku vrátili střelou Filipa Nalezinka.Zápas skončil tedy 1:9. Celý zápas se odehrával převážně vždy na soupeřově polovině hřiště. Velká gratulace.

Chvojenec - Lipoltice 5:2

Publikováno: 29.10.2011, Autor: adminV (z doslechu)

Žádný bodový svátek se nekonal
Po minulém zápase s týmem Přelovic, kdy naši hráči podali bojovný a zodpovědný výkon, se v páteční sváteční odpoledne odjíždělo za soupeřem do Chvojence s očekáváním obdobného výkonu a s vroucím přáním získání prvního bodu. Více ZDE...

Bukovka - Lipoltice 3:7 (st.přípravka)

Publikováno: 31.10.2011, Autor: Skřivánková Iva

Starší přípravka ukončila podzim na hřišti Bukovky. Ve čtvrtek zde mladší kluci ukončili podzim vítězstvím 9:1, a byl předpoklad že je starší napodobí. Už při roztrénování běhal některým přihlížejícím mráz po zádech. Míče se kterými se mělo hrát vydávali při dopadu na zem cinkaví tóny, což neklamně předznamenávalo jejich přefouknutí. Od přihlížejících proběhla hláška. "Do toho bych nechtěl kopat, natož s sním dostat!!" I terénní nerovnosti místního hřiště, připomínající spíše lehce rozbouřený Atlantik, nemohli přispět k úrovni tohoto zápasu. To se záhy projevilo. První velkou šanci našeho týmu měl ve třetí minutě Tomáš Hladík po spolupráci s Dominikem. V osmé minutě jsme bohužel přišli o brankáře. Vojta si po skluzu strhnul už tak ošklivý strup na koleni a s bolestivou grimasou na tváři opustil hřiště. V brance ho do konce třetiny zastoupil Pavel Skřivánek. Těsně před tím ovšem inkasoval bolestivou ránu i Matěj Kubín a v tu chvíli se střídačka proměnila na vylidněnou čekárnu. Do kopaček tak musel jít do té doby přihlížející Milan Hladík. V desáté minutě otevřel skóre po prudké střele Dominik Oliva. Hra se přelévala z jedné strany na druhou s množstvím nepřesností na obou stranách. V sedmnácté minutě domácí vyrovnali po dlouhém výkopu brankaře.
Do druhé třetiny vystřídal Pavla Skřivánka v brance Milan Hladík. A přišlo další překvapení domácích. Nestřídání stran,když domácí tým hraje z kopce o sklon málem několika procent je docela logické. Na štěstí pro nás ve třetí minutě skóroval Dominik Oliva a v páté ho následoval Tomáš Hladík. A překvapení domácích nekončí. Místní rozhodčí do té doby skoro neviditelná figurka, přebíhá pro radu k lavičce domácích. Nevědíce co má vlastně pískat, a více se tak plete ve hře. Nepískajíce ruce a fauly, i když na obou stranách. V desáté minutě kluci opět dostali branku, tentokrát se nedomluvili obránci a brankář. Ve dvanácté a třinácté minutě přidává další dvě branky Domča. Mnoho našich střeleckých pokusů likviduje dobře chytající domácí brankář. Minutu před koncem druhé třetiny přidal branku Pája Skřivánek. Poslední šanci třetiny, střelu Tadeáše opět likviduje brankář.
Třetí třetina byla více vyhecovaná než je zdrávo. Přispěl k tomu opět domácí rozhodčí, který asi nevědouc nepískal zhola nic. Ve čtvrté minutě si tak domácí zvýšili sebevědomí další brankou. V osmé minutě se opět prosadil Dominik. Ve dvanácté minutě míč putoval opět do naší sítě, na štěstí z autu a bez dotyku jakéhokoliv hráče, tak nebyl uznán. Konec třetiny byl tak vypjatý, že došlo i ke slovním potyčkám přihlížejících rodičů, což samozřejmě není dobře, ale můžeme to opět připsat na vrub rozhodčího.
Nejslabší výkon rozhodčího za celý podzim. Není divu , že konečný hvizd, který ani nebyl slyšet, jsme všichni přihlížející přijali s velkou úlevou. Velká gratulace celému týmu!!!

Lipoltice - Ostřešany 3:2

Publikováno: 7.11.2011, Autor: adminV

První body na závěr
I když naši hráči těsně před zápasem vyslechli motivaci jednoho skalního fanouška z Tupes v podobě kozla za vstřelené góly, tak krásné první listopadové nedělní odpoledne pro náš tým nezačalo úplně ideálně. Hned na začátku zápasu při nás stáli všichni svatí... Více ZDE...

Turnaj starší přípravky ve Chvaleticích

Publikováno: 14.11.2011, Autor: Hladík Milan

Starší přípravka Lipoltic měla na pořadu svůj první letošní halový turnaj ve Chvaleticích. Po dobrém výkonu skončili kluci na devátém místě, za které klukům vzhledem k náročnosti turnaje děkujeme. Kluci bojovali a měli proti silnějším celkům i trochu smůly v zakončení,ale celkový dojem výborný a ostudu určitě neudělali.

Zápasy základní skupinyVýsledekGóly
Lipoltice - Kolín0:2 (0:1) 
Lipoltice - Chrudim10:0 (0:0) 
Lipoltice - Náchod0:2 (0:2) 
Lipoltice - Chrudim21:5 (0:1)D.Oliva
Zápas o 9.místoVýsledekGóly
Lipoltice - Přelouč1:0vlastní

Turnaj starší přípravky v Pardubicích

Publikováno: 27.11.2011, Autor: Hladík Milan

Turnaj jsme začali tradičně víc než rozpačitě a jasně jsme prohráli první zápas. Neměli jsme žádnou šanci a tak byly obavy i z ostatních utkání. Proti Bohdanči už to bylo lepší i když jsme prohrávali,tak jsme to dokázali otočit. V tomto zápase jsme byli autoři všech pěti branek. V posledním utkání proti Jelení jsme opět prohrávali 2:0, ale zápas jsme otočili na 3:2. Bohužel jsme neměli dost štěstí a 1 minutu před koncem jsme dostali vyrovnávací gól, který nás odsunul ze semifinále do boje o páté místo. Tam už jsme s přehledem vyhráli 2:0 nad Bukovkou. Zápas mezi Lipolticemi a Horním Jelení patřil k nejlepším na turnaji!.

Zápasy základní skupinyVýsledekGóly
Lipoltice - Holice0:4 
Lipoltice - L.Bohdaneč3:2T.Hladík 2, D.Oliva
Lipoltice - Horní Jelení3:3V.Rokyta, P.Skřivánek, F.Růžek
Zápas o 5.místoVýsledekGóly
Lipoltice - Bukovka2:0T.Hladík, D.Oliva

Podzim "Ačka" očima hlavního trenéra

Publikováno: 3.12.2011, Autor: Hladík Milan

A tým měl od začátku soutěže problémy s morálkou mužstva. Po několika odchodech před začátkem podzimu a sérii nepovedených zápasů se pro odchod rozhodli další jedinci, kteří místo ukončení po sezóně nebo v její půli, zvolili tuto - pro ně snazší - variantu. Než aby na sobě začali makat, šli do nižších soutěží vyhrávat.
Proto jsme museli shánět posily v průběhu roku, což je velmi obtížné. Navzdory všem problémům jsme dokázali zahrát poslední dvě domácí kola docela dobře, z čehož vzešla i jediná podzimní výhra a se třemi body po právu poslední místo v tabulce.
Přes to všechno bych chtěl zbylým hráčům poděkovat za ochotu přijít se prát o výsledek i ve chvíli, kdy byl často vzhledem k sestavě dopředu jasný.
Naším jediným cílem v zimní přestávce je dát dohromady kluky, kteří chtějí za Lipoltice hrát a nebojí se jara v okrese. Možná bude stejně špatné, jako byl podzim. Bez trénování se ale nedá hrát žádná soutěž, a pokud se nenajdou hráči, na které je možno se spolehnout ohledně docházky na zápasy i tréninky, je vše zbytečné.
Neúspěch podzimu beru výhradně na sebe, protože jsem neposlouchal nebo nechtěl slyšet hlasy všech, kdo okres nechtějí hrát (musí se makat). Otázkou je, jestli by při stejném přístupu byla účast ve 3. třídě lepší.

Turnaj mladší přípravky v Pardubicích

Publikováno: 7.12.2011, Autor: Hladík Milan

V neděli 4.12. se konal další okresní halový turnaj tentokrát mladších přípravek. Vzhledem k několika nemocným v našem celku panovala mírná obava, zda zvládneme pouze v 8 odehrát dlouhý turnaj.
V prvním kole jsme narazili na papírového favorita č.1 Přelouč. Ve výborném vyrovnaném zápase jsme nakonec měli střelecky navrch a jediným gólem rozhodl Martin Růžek. První vítězství nás naladilo a poté jsme si poradili s Bohdančí i se Sezemicemi. V tu chvíli už jsme věděli, že nás nemine semifinále a tím i nejlepší naše umístění. V posledním utkání skupiny jsme nakonec nedokázali přes několik výborných příležitostí dát gól a prohráli jsme 1:0. Stejný výsledek byl i semifinále proti FKAS Pardubice a utekla nám možnost poprat se o vítězství v turnaji.
V boji o třetí místo jsme vrátili porážku Pardubičkám a skončili jsme na vynikajícím třetím místě. Ve všech zápasech snad krom prvního střetnutí jsme měli navrch a i v obou prohraných utkání jsme měli převahu jen ten gól chyběl. Po vyhlášení výsledků byl jako nejlepší brankař turnaje vyhlášen Filip Nalezinek!
Kluci si zaslouží opravdu pochvalu za přístup a předvedenou hru v celém turnaji a patří jim velká gratulace.
Hráči: Skřivánek, Hladík, Vorel, Kraj,Růžek, Tejnický, Stradiot a Nalezinek

Zápasy základní skupinyVýsledekGóly
Lipoltice - Přelouč1:0M.Růžek
Lipoltice - L.Bohdaneč3:0P.Skřivánek 2, M.Hladík
Lipoltice - Sezemice4:0M.Hladík 3, P.Skřivánek
Lipoltice - Pardubičky0:1 
SemifináleVýsledekGóly
Lipoltice - FKAS Pardubice0:1 
Zápas o 3.místoVýsledekGóly
Lipoltice - Pardubičky3:1M.Růžek 2, P.Skřivánek

Loučení přípravek s podzimní částí sezóny

Publikováno: 28.12.2011, Autor: Skřivánková Iva

V sobotu 17. 12 se konala podzimní rozlučka mladší a starší přípravky v sále Lipoltické hospody. Účast byla až na Tadeáše Juračku stoprocentní. Po rozlosování do trojiček si zahráli každoroční turnaj mezi sebou, ve kterém zvítězilo trio Šimon Hrdý, Marek Tefr a Tomáš Vorel. Mladíci si sobotní odpoledne užili a odměnou za jejich snažení byl balíček se sladkostmi. Další velké překvapení přišlo s předáním nových teplákových souprav, na kterých měl každé své hrací číslo. Na oplátku trenéři dostali od svých svěřenců poukaz na “kompletní” masáž.
Tuto akci si neužili jen naši mladíci, ale i pro rodiče to bylo příjemné předvánoční rozptýlení. Závěrečným bonusem pro kluky bylo, když si paní Nalezinková přinesla masážní lehátko, emulze a namasírovala je čímž splnila svůj slib, který dala klukům mladší přípravky za skvělé umístění na turnaji v Pardubicích.
Pro všechny to bylo jistě pěkně prožité sobotní odpoledne, za které patří dík jak trenérům tak i všem zúčastněným rodičům. ZDE je několik fotek...

Lipoltický fanoušek roku 2012

Publikováno: 31.12.2011, Autor: adminB + adminV

Jeden z nejvěrnějších fanoušků lipoltického fotbalu z natvrdlého jádra je už připraven se svým strojem na jarní vyjížďky za našim týmem. Za svůj zodpovědný přístup a připravenost bude jistě jedním z horkých kandidátů na cenu fanoušek roku 2012.
Ohodnotit ho můžete také Vy v anketě ZDE
Šťastný a pohodový rok 2012


Krátké zprávy z klubu
10.7.2011: Od úterý 19.7. začína připrava A mužstva na sezónu 2011/2012
14.7.2011: TJ Lipoltice hlásí první posily pro nadcházející ročník Okresního přeboru. Z půlročního hostování v týmu Načešic se vrací gólman Jan Machač. Z SK Popkovice přicházejí dvě zkušené posily do obranných řad. Na přestup nám dobře známý Pavel Ročín a na fotbalovém trhu žádaný Rudolf Černohous, který u nás bude hostovat do konce této sezóny.
17.7.2011: Smutná zpráva pro příznivce lipoltického fotbalu. Gólmana Jana Machače vyřadilo z přípravy na novou sezónu zranění, v podobě zlomeného zápěstí.
21.7.2011: V důsledku zranění Jana Machače je téměř jistý příchod gólmana Davida Starého, který u nás již hostoval v uplynulé sezóně.
1.8.2011: Nová sekačka PARTNER P 200107 HRB pro údržbu hrací plochy na Rock Stadium by měla začít sloužit na konci srpna.
1.8.2011: Ambiciózní klub z Rohovládové Bělé projevil vážný zájem o záložníka Milana Vlasáka a útočníka Jana Kotraše.
3.8.2011: Začínají tréninky přípravek, a to každou středu od 16:30 hod.
4.8.2011: Na hostování do 30.6.2012 přichází obránce Aleš Havlas.
6.8.2011: V prvním zápase na turnaji MKK v Cholticích jsme po remíze 1:1 podlehli mužstvu Pardubičky na penalty 9:8, když v oficiální hrací době bohužel neproměnil penaltu Petr Oliva.
7.8.2011: I v druhém zápase na turnaji MKK v Cholticích jsme podlehli, tentokrát domácímu celku Choltic 5:1 a proto jsme obsadili poslední čtvrté místo.
8.8.2011: Takže zatím neověřená novinka!!! Milan Vlasák i Jan Kotraš zůstávají v Lipolticích.
17.8.2011: Na úpravu pažitu poprvé použita nová sekačka PARTNER P 200107 HRB.
21.8.2011: Po dnešním utkání ukončil ze zdravotních a časových důvodů hráčskou kariéru Jakub Doležílek.
24.8.2011: Po zranění zápěstí začal s tréninkem gólman Jan Machač.
26.8.2011: Na půlroční hostování do Rohovládové Bělé odcházejí bratři Kotrašové a s nimi i Vlasák Milan.
3.9.2011: V rámci soustředění sehráli kluci se Skutčí tréninkové báčko. Dle trenéra předvedená hra byla dobrá, leč bojacná, protože proti nim stál soupeř z krajského přeboru. I tak mladíci zvítězili 9:6.
3.9.2011: Operaci kolene se podrobil další z hráčů Lipoltic útočník Pavel Švejda, kterému byl sešit prasklý meniskus. Pro zbytek podzimní části již mužstvu k dispozici nebude.
5.9.2011: David Kopa po nedělním utkání s Mikulovicema oznámil, že chce odejít do SK Lázně Bohdaneč.
9.9.2011: Na hostovani do konce roku přišel Vladimir Polanecký z Rosic nad Labem.
10.9.2011: Do 31.12.2011 odchází na hostování do Horních Ředic záložník Miloslav Nedvěd.
15.9.2011: Na hostovani do konce roku přišel Radek Šolta z FK Přelouč.
15.9.2011: Gólman David Starý ukončil hostování a odchází do Sokola Chvojenec.
9.10.2011: Do konce sezóny přišel z Řečan na hostování Jaroslav Krupička.
14.10.2011: V případě nedostatku hráčů bude připraven ve Dřítči naskočit "veterán" Vašek Rokyta. Konečně jeden z věrných i v této nelibé situaci!
20.10.2011: V sobotu 22.10. v 13hod. na plácku před Rock Stadium proběhne po mnoha letech klání v bendy. Účast přislíbilo mnoho lipoltických legend (sraz hráčů je ve 12:30h. u Tonyho!). Po zápase je připraveno u Tonyho občerstvení v podobě čuníka a pivka. Účast fanoušků a roztleskávaček je vítána!
4.11.2011: V neděli 4.12. se naše mladší přípravka zúčastní halového turnaje v Pardubicích.
4.11.2011: V sobotu 12.11. se naše starší přípravka zúčastní halového turnaje ve Chvaleticích a v sobotu 26.11. v Pardubicích.
4.11.2011: Pevný termín repete v bendy je dle organizátora Kevina stanoven na sobotu 26.11. ve 12:30hod. Účast fanoušků a roztleskávaček je opět vítána!
4.11.2011: Výsledky podzimní tipovačky jsou následující: 1.místo a tři točáky dostane tipmen DG307 a tony, 2.místo obsadili a každý po dvou pivkách dostane milito, kožak, oli7, kevin a jednu dvanáctku obdrží za 3.místo venca st. Cenu si můžete vyzvednout od středy v buňce u Tonyho, který Vám dané ceny věnuje jako hlavní sponzor tipovačky. Drobnou cenu získají na tréninku i první tři mladí tipaři oli7, honzík a tomáš. Tipovačka bude pokračovat po zimní přestávce jarní částí. Pozimní výsledky budou započítany po sezóně do celkového pořadí.
11.11.2011: Loučení s podzimní částí sezóny proběhne v sobotu 19.11. od 18hod. v obecní hospodě u Věry.
13.11.2011: V podzimním bodování hráčů za předvedené výkony jednoznačně zvítězil Ruda Černohous, druhé místo obsadil Honza Kasal a o třetí místo se podělili Papík Flégr a Honza Machač.
24.11.2011: Rozlosování turnaje starší přípravky v SO 26.11. v Pardubicích:
9:21 Lipoltice-SK Holice
9:55 Lipoltice-SK Lázně Bohdaneč
11:37 Lipoltice-AFK Horní Jelení
Poté jsou zápasy o umístění a finále se hraje ve 14:00.
29.11.2011: Rozlosování turnaje mladší přípravky v NE 4.12. v Pardubicích:
08:51 Lipoltice-Přelouč
10:33 Lipoltice-SK Lázně Bohdaneč
11:41 Lipoltice-Sezemice
12:49 Lipoltice-Pardubičky
29.11.2011: Další termín bendy je dle organizátora Kevina stanoven na sobotu 10.12. ve 12:45hod. Účast fanoušků a roztleskávaček je opět vítána!
1.12.2011: V So 17.12. od 14 hod. bude závěrečný vánoční turnaj starší a mladší přípravky v místním sále v Lipolticích. Chlebíčky a dobrá nálada sebou.
11.12.2011: Další termín bendy je dle infa od Olivky stanoven na stědrý den 24.12. v 9:45hod. Účast Santa Clausů a roztleskávaček je vítána!
30.11.2011: Sraz na novoroční báčko je ve 13:30 hod.! I účast diváků je vítána. Čím více špiritusu bude, tím lépe!