Články a zprávy - sezóna 2015/2016 podzim

Malá kopaná Stojice 2015

Publikováno: 2.7.2015, Autor: Pepino Flégr

27.6. jsme se zúčastnili tradičně jako každý rok turnaje v malé kopané ve Stojicích. Turnaje se účastnilo sedm týmů, kde se postupně utkal každý s každým. První čtyři postupovali do semifinále, ostatní v turnaji končili. Po ne moc povedeném vstupu do turnaje (po třech zápasech byl na našem kontě pouze bod) jsme se dokázali probojovat až do finále, kde jsme bohužel nestačili na výběr z Veselí.

Průběh turnaje:
Veselí vs. Lipoltice 1:1 (Knotek)
Zvoneček vs. Lipoltice 3:0
Stojice vs. Lipoltice 2:0
Lipoltice vs. Načešice 3:0 (Hejcman, Švejda, Marek)
Lipoltice vs. Choltice 2:0 (Flégr, Knotek)
Lipoltice vs. Bezděkov 2:1 (Švejda, Marek)
Semifinále:
Stojice vs. Lipoltice 0:2 (Flégr, Hejcman)
Finále:
Lipoltice vs. Veselí 0:1

Konečné pořadí:
1. Veselí, 2. Lipoltice, 3. Stojice, 4. Choltice, 5. Zvoneček, 6. Bezděkov, 7. Načešice

Sestava: Machač - Kopa, Knotek, Doležílek J., Marek - Kasal Jiří, Flégr, Hejcman, Švejda

Rozpis podzimu sezóny 2015/16

Publikováno: 16.7.2015

16.08. neděle17:00Lipoltice - Dolany
22.08. sobota17:00Tetov - Lipoltice
30.08. neděle17:00Lipoltice - Valy
05.09. sobota17:00Lány - Lipoltice
13.09. neděle17:00Lipoltice - Rohoznice
20.09. neděle16:30Selmice - Lipoltice
27.09. neděle16:30Lipoltice - Rybitví
04.10. neděle16:00St.Čívice - Lipoltice
11.10. neděle16:00Lipoltice - Semín
18.10. neděle15:30Přelovice - Lipoltice
25.10. neděle14:30Lipoltice - R.Bělá
31.10. sobota14:00Chvaletice - Lipoltice
08.11. neděle14:00Lipoltice - Kolesa
Začátek sezóny

Publikováno: 25.7.2015, Autor: Pepa Flégr st.

1. a 2. 8. je turnaj Kabeláče v Cholticích (účastníci:Choltice, Lipoltice, Valy, Heřmanův Městec) a 9.8. od 18:00 přátelák v Ostřešanech.

Nová sezóna a historické statistiky

Publikováno: 28.7.2015, Autor: adminn

Webové stránky jsou připraveny na novou sezónu 2015/2016.
Přípravka již definitivně ukončila svou činnost, takže můžete zavzpomínat pouze ve statistikách a fotogalerii.
U týmu Áčka prozatím není uveden kádr, protože dle trenéra bude sestaven až po MKK.
Vedle založení nové sezóny jsem do statistik zrekapituloval minulou sezónu.
Po proběhnuvší pětiletce jsem také dopočítal celkové statistiky pro období 2010 - 2015 (tzn. ve statistikách je období sezón 1980/1981 - 2014/2015, celkem 35let). Nejčastějším soupeřem od roku 1980 se místo týmu Choltic stal tým Újezda (samozřejmě bez klasifikace dle soutěže a týmu A,B). Ve statistikách střelců se ke číslu 100 výrazně posunul Pavel Švejda s 94 góly. Nejvíce sezón (dle kritéria aspoň jednoho odehraného poločasu za sezónu) odehrál/odchytal Radek Pilař, a to 25.
Jen pro zajímavost, za posledních pět let se v týmu vystřídali hráči z následujícího přehledu (celkem 50 kusů): Machač Jan, Pilař Radek, Starý David, Rokyta Václav, Hladík Milan, Tamchyna Josef, Kožený Radek, Kotraš Pavel, Kasal Jan, Šurkala Petr, Kožený Petr, Petík Roman, Flégr Josef, Kasal Jiří ml., Schreiner Marek, Vlasák Milan, Svoboda Antonín, Matička Jiří, Kopa David, Doležílek Jakub, Oliva Petr, Formánek Petr, Tichý Martin, Kotraš Jan, Švejda Pavel, Plavec Jiří, Hykš Martin, Slavík Jaroslav, Ročín Pavel, Havlas Aleš, Černohous Rudolf, Doležílek Michal, Mzyk Daniel, Rokyta Jiří, Chmelík Petr, Polanecký Vladimír, Šolta Radek, Krupička Jaroslav, Beránek Ondřej, Tichý Tomáš, Bureš Radek, Hejcman Michal, Chára Lukáš, Melicher Lukáš, Přemysl Marek, Mužík Marcel, Plavec Patrik, Čermák David, Chvojka Petr, Bortl Miloš
V případě nějaké nesrovnalosti nebo chyby mě kontaktujte a opravte.
Bohužel informace se ke mě dostávají stále méně, takže nemám představu, jakým způsobem budou tyto stránky aktualizovány.

Turnaj 'Chung cup vol.6' z 18.července

Publikováno: 29.7.2015, Autor: Moko MOkošín

Na poslední chvíli se lipoltičtí borci přihlašovali na vyhlášený turnaj Chung cup vol.6, který se konal 18.července v Řečanech.

Celkem se na turnaj přihlásilo 30 mužstev. V naší skupině bylo 8 mužstev.

Lipoltice vyhráli 7 zápasů v základní skupině, poměrně s jednoznačnými výsledky.
Kdo je potrápil byli ZÁSUVKÁŘI, kteří byli složeni z fotbalistů Přelouče.
Výhra 3:2 kluky posílila a dodala sílu do dalších bojů.

Těžkým soupeřem byl tým z Moravy ,MORAVIA KILLERS, složený z hráčů hrající krajskou soutěž a divizi. Vyrovnanou partii, s mírnou převahou lipoltických playerů, nakonec vyhráli moravané, gólem v posledních sekundách.
Do vyřazovacích bojů jsme postoupili z druhého místa.

Následoval nepříjemný protivník LOS GEMBLEROS. Protivník hrál takticky na brejky a nepříjemně do těla. Základní hrací doba, kdy Lipoltice neustále tlačily, skončila 0:0, následovaly pokutové kopy, zachytal Honza Machač a kluci vše proměnili, šlo se dál.

Prudký liják na 1/2hod. přerušil vyřazovací boje.
Na promočené hřiště plné kaluží nastoupili LIPOLTICE proti STARTIPU. Hráči soupeře spolu hrají již delší dobu a jsou složeny z hráčů A teamu ŘEČAN .
Ve vyrovnaném utkání, které mělo spíše bojové parametry, měl štěstí tým STARTIPU. První vstřelil branku a poté hrál na brejky. Fanoušci složeni z vyřazeného týmu MOKOŠÍŇÁKŮ, podporovali lipoltické borce tlačící se do soupeřovi brány, ale ani to nepomohlo a vytoužené finále bylo ztraceno.

Do bitvy o 3.místo jsme nastoupili opět proti MORAVIA KILLERS.
Napínavá bitva v kalužích „krve“ skončila v základní hrací době 2:2.
Bohužel v penaltovém rozstřelu Lipoltice padly a obsadili konečné 4.místo.

Nejvíce se mi líbila předvedená hra, nadšení a bojovnost všech hráčů a fandění lipoltických příznivců.
Nahoře zleva: Jiří Janda, Jan Machač, Přemek Marek, David Kopa, Ondra Beránek. Dole zleva: Josef Flégr, Jakub Doležílek, Pavel Švejda

Choltice - Lipoltice 4:1 (turnaj MKK)

Publikováno: 2.8.2015, Autor: Milan Hladik

Domácí měli celý zápas pod kontrolou. Poločas 3:1. Jedinou branku dal Zbyněk Doubek, testovaný hráč z Bílého Podolí.
Dnes od 15:00 Choltice "B"

Sestava: Machač, Rokyta, Kožený R, Doležílek J, Kasal Jiří, Oliva, Beránek, Kopa, Flégr, Švejda, Doubek (Hladík), Kožený P, Kasal Jan, Doležílek M.
Góly: Zbyněk Doubek

Choltice B - Lipoltice 0:10 (turnaj MKK)

Aktualizováno: 6.8.2015, Autor: Petr Oliva

Hra na jednu bránu. V bráně pravděpodobně no vá vycházející brankařská hvězda Michal Doležílek... bezchybně s nulou.
3.místo

Sestava: Doležílek M Melicher, Doležílek J, Kasal Jiří, Marek, Doubek, Oliva, Beránek, Kopa, Hladík , Švejda a Flégr.
Góly: Švejda 5x, Oliva 2x, Beránek 2x, Hladík 1x

Příbram vyhrála i díky mazanému fíglu. Neregulérní gól.

Publikováno: 10.8.2015, Autor: iDNES Sport

Ostřešany - Lipoltice 7:3 (příprava)

Publikováno: 10.8.2015, Autor: Milan Hladik

Zápas s jasnou převahou domácích, kteří nás přehráli dobrou kombinační hrou a fyzickým fondem. Z našich hráčů lze vyzdvihnout jen výkon Kuby Doležílka a Davida Kopy k nim už jen Ondra Beránek průměr. Ostatní hráči nastavenému tempu nestačili. Za týden to snad bude lepší.

Sestava: Machač, Rokyta, Beránek A, Chára, Doležílek J, Kopa, Flégr, Doležílek M, Beránek O, Doubek, Hladík a Švejda
Góly: Doležílek J. 2x, Beránek O. 1x

TJ Lipoltice - TJ Dolany A 5:0 (2:0)

Publikováno: 16.8.2015, Autor: adminn

V prvním mistrovském utkání mají naši hráči splníno. 2x se prosadil veterán Milan Hladík a doufejme, že se do dalších zápasů rozstřílel i Pavel Švejda (dnes skóroval 2x). Oba střelce doplnil s gólem David Kopa.

Góly: Švejda 2x, Hladík 2x, Kopa 1x

Tetov - TJ Lipoltice 1:4 (0:1)

Publikováno: 23.8.2015, Autor: Aleš Beránek

První utkání na hřiště soupeře nás čekalo v Tetově. Na krátkém spíše písčitém hřišti se po celý zápas hrál spíše bojovný a houževnatý fotbal. Kombinace vázla z obou stran a díky velikosti hřiště byli všichni pod neustálým tlakem.V první půlhodině zápasu jsme mírně měli více ze hry. Soupěře se nám dařilo přehrávat zejména po pravé straně, kde bohužel centry končily díky špatnému náběhu hráčů na kopačkách soupeře. Co se nám od začátku nedařilo byla střelba, která měla ovlivnit vývoj zápasu což se později potvrdilo. První vážný střelecký pokus z naší strany, který vyslal Petr Oliva po půlhodině hry skončil na břevně domácí branky. Soupeř se mezitím postupně vyrovnával kvalitou hry a pár krát zahrozil po našich chybách ve středu hřiště a v obraně. Ve 34. minutě si pro míč na levou stranu seběhl Pavel Švejda a podél vápna si jej navedl na přízemní střelu z právé strany, která skončila z pohledu střelce v síti u levé tyčky brankáře.
V prvních minutách druhého poločasu měl více ze hry soupeř, gólovou šanci měl po střele Milan Hladík, k jeho smůle mu střelu na břevno vytěsnil golman domácích. V 67. minutě přišel trest za naši nedůslednost v podobě vyrovnávacího gólu po skrumáži před naším vápnem, kde místo razatního odkopu dostali domácí prostor ke střele. Chvilku na to při nás stálo štěstí, neboť domácí nastřelili tyčku. Po vystřídání, se naše hra evidentně oživila a herně jsme opět pomalu získávali navrh. Byla to hra nahoru dolu. V 90. minutě zatáhl po levé straně několikrát faulovaný David Kopa do vápna a po jeho centru míč uklidil Pepík Flégr do sítě. V 91. minutě tentokrát po pravé straně přišel centr do vápna od Pepíka Flégra, na který si seběhl Ondra Beránek. Skóre zápasu uzavřel po individuální akci v 92. minutě do rozložené obrany soupeře svým druhým gólem Ondra Beránek. Za bojovný výkon s vítěznou tečkou všem děkuji.

Sestava: Machač - Jiří Kasal, Lukáš Melicher, Jakub Doležílek, David Kopa - Ondřej Beránek, Petr Oliva (79. Josef Flégr), Michal Doležílek, Zbyněk Doubek (75. Lukáš Chára) - Milan Hladík (82. Petr Kožený), Pavel Švejda
Góly: 34. Pavel Švejda, 90. Josef Flégr, 91. a 92. Ondřej Beránek

Sestřih ze zápasu Tetov-Lipoltice ZDE

TJ Lipoltice - Valy 1:0 (1:0)

Publikováno: 30.8.2015, Autor:

I přes několik neproměněných šancí a neúspěšného tyčového biliáru Pavla Švejdy v závěru zápasu, náš tým dovedl zápas šťastně do vítězného konce. Zápas rozhod gól z prvního poločasu, který vsítil David Kopa.

Sestřih ze zápasu Lipoltice-Valy ZDE

Lány n. D. - TJ Lipoltice 1:2 (0:0)

Publikováno: 11.9.2015, Autor: Aleš Beránek

V dalším kole jsme zavítali na malé hřiště soupeře z Lánů. Jako již tradičně se dalo očekávat těžké utkání s nepříjemným soupeřem. V prvních 10. munitách to z naší strany bylo trápení v koncovce. Zahodili jsme vyložené šance (Melda jasný gól z rohu, Pavel nedotažená klička golmanovi a Milan slabé zakončení střelou). Po těchto šancí jsme se ukolíbali a dostali tím domácí do zápasu. Hra se vyrovnala a byla to otevřená partie pro obě strany. Kdy mi jsme se dostávali do čím dál většího trápení.
Poločas skončil bez gólů. V kabině jsme si řekli co je potřeba změnit ( zejména pohyb všech), ale na hřišti to vypadalo jak když jsme očarovaní a pokračovali jsme ve špatné hře. Až přišel trest v 74. minutě v podobě gólu z pokutového kopu po nešťatném obraném zákroku. Gól jako když nás nastartoval a za minutu jsme rychle(krásným lobem Pavla) po konečně dobré přihrávce vyrovnali. Najednou nás bylo plné hřiště. V 80. minutě po brejku Pavel otočil skóre zápasu. Zápas pak vygradoval zbytečným faulem na Pavla v 89. minutě ze strany golmana hostí, když se Pavel dostával do brejku. Rozhodčí jej ohodnotil na žlutou. Po strkanici, která nasledně nastala rozdal pak červenou kartu PavloviŠvejdovi a domácímu hráči Vrtáčkovi, který přišel na hřiště snad jen s destrukční startegií již za stavu 1:0 pro domácí. Díky jeho zákrokům si spoustu hráčů odneslo několik šrámů z utkání. Uvidíme jak se to projeví na marodce.

Sestava: Jan Machač - Lukáš Chára (David Čermák), Lukáš Melicher (Petr Kožený), Jakub Doležílek, David Kopa - Ondřej Beránek, Michal Doležílek, Petr Oliva, Zbyněk Doubek (Josef Flégr) - Milan Hladík, Pavel Švejda
Góly: 75. Švejda Pavel, 80. Švejda Pavel

Sestřih ze zápasu Lány-Lipoltice ZDE

TJ Lipoltice - Rohoznice 0:0

Publikováno: 14.9.2015, Autor: Aleš Beránek

K dalšímu domácí utkání se soupeřem z Rohoznice jsme nastoupili díky zraněním a trestům ve velmi pozměněné sestavě. Dal se očekávat zápas, který rozhodne jeden gól. Do utkání jsme vstoupili aktivně a po nenápadných kombinací z obou stran přišla vyložená šance po křižné přihrávce do lévé části velkého vápna v úrovní penalty na úplně volného Zbyňka Doubka, který koncovku uspěchal a k naší škodě zakončil z první mimo branku. Hra se potom hodně vyrovnala. Hrálo se hodně ve prostřed hřiště a dalších šancí na obou stranách bylo po málu. Díky tomu se skóre do poločasu neměnilo.
V kabině jsme si řekli, že do toho dáme ještě více a zkusíme více střílet na gólmana, který v bráně hostí si moc jistý nebyl. Druhá půle začala z naší strany stejně aktivně jako první. Více jsme se tlačili na půlku soupeře a před vápno a náznaky šancí na sebe nenechali dlouho čekat. Tu další vyloženou tentokráte z pravé strany střelou z první špatně uklidil opět Zbyněk. Věřím, že si střelecký prach nechal na další zápasy. V 60. minutě jsme poprvé střídali za Zbyňka naskočil do hry Petr Kožený a v útoku ho doplnil Ondra Beránek, za kterého se stáhl do zálohy Petr Oliva. Soupeře jsme ještě více přitlačili k vápnu, ale i tak se nám nepodařilo vstřelit branku. v 75. minutě jsme museli střídat po druhé, kdy Pepíka Flégra začali chytat křeče a do hry se za potlesku publika dostal Tonda Svoboda. Soupeř hrozil jen z rychlých brejků a bránil bezbrankovou remízu. Tu nám po jednom brejku pojistil i dobrým zákrokem Honza Machač, když nohou vykopl střelu soupeře, která šla do jeho protipohybu.
Pochvala za bojovnost a chuť vyhrát patří celému mužstvu. Vyzvednul bych výkon nové stopérské dvojice Michal, Michala a záložní středové dvojice Milana a Ondry, kteří svým nasazením strhli i ostatní. Velmi dobrý výkon podala i nová posila týmu Patrik Janošec, který hrál na pravém beku.

Sestava: Jan Machač - Patrik Janošec, Jakub Doležílek, Michal Doležílek, Jirka Kasal - Josef Flégr (75. Antonín Svoboda), Ondřej Beránek, Milan Hladík, David Kopa - Zbyněk Doubek (60. Petr Kožený), Petr Oliva

Sestřih ze zápasu Lipoltice-Rohoznice ZDE

Očima soupeře TJ Lipoltice - Rohoznice 0:0

Publikováno: 15.9.2015, Autor: web TJ Sokol Rohoznice

13.9.2015 jsme přijeli sehrát mistrovské utkání na hřiště aktuálně 1. týmu tabulky -Lipoltic. Hřiště na první pohled působilo strašidelným dojmem. Vypadalo to, že celé léto trávník neviděl vodu. Nicméně podmínky byly pro oba celky stejné.
Utkání začalo vlažně, bez výrazné převahy žádného z celků. Možná mírnou optickou převahu jsme měli my – hosté z Rohoznice. Nicméně vylloženou šanci jsme si vytvořili až na konci 2. poločasu, kterou bohužel zneškodnil domácí brankář. Celkově lze říci, že se jednalo o remízové utkání bez výraznějších šancí na obou stranách.

Selmice - TJ Lipoltice 0:3 (0:3)

Publikováno: 21.9.2015, Autor: Aleš Beránek

Další zápas soutěže nás čekal na hřišti Selmic. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a měli jsme více ze hry a do 10. minuty jsme neproměnili 2 gólové šance. Následně se hra odehrávala spíše ve prostřed hřiště jelikož vázla finální přihrávka na obou stranách. Ve 23. minutě dostal přihrávku do běhu po lévé straně velkého vápna Pavel Švejda, který přihrávkou vybídnul k zakončení do prázdné branky Pepíka Flégra. Hned po rozehrávce jsme soupeříi odebrali míč a do běhu po levé strane před vápnem dostal přihrávku Ondra B.od Michala Doležílka a Ondra po obehrání obránce uklidil míč do pravé šibenice soupeřovi branky. Třetí branka na sebe nedala dlouho čekat a opět po akci po lévé straně, kde míč zatáhl David Kopa a po centru hlavou zakončoval Petr Oliva. Do poločasu se skóre neměnilo.
V druhém poločase,jako by se někteří spokojili s výsledkem, místo toho aby jsme si zahráli fotbal na dobrém terénu a vylepšili skóre. Což mělo za následek vyrovnání hry, dá se říci, že se hrálo bez většího bránění na obou stranách. Útočné snažení však nepřineslo ani na jedné straně změnu skóre.

Sestava: Jan Machač - Lukáš Melicher (39. Zbyněk Doubek), Jakub Doležílek, David Čermák, Lukáš Chára (73. Václav Rokyta) - Josef Flégr (65. Petr Kožený), Michal Doležílek, Petr Oliva, David Kopa - Ondrřej Beránek, Pavel Švejda
Góly: 23. Josef Flégr, 24. Ondřej Beránek, 37. Petr Oliva

Sestřih ze zápasu Selmice-Lipoltice ZDE

TJ Lipoltice - Rybitví 2:0 (2:0)

Publikováno: 28.9.2015, Autor: Aleš Beránek

8. kolo jsme sehráli ze soupeřem z Rybitví. Do utkání jsme naskočili díky zraněním v improvizované sestavě. Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů.
V první půli sme byli jednoznačně lepším mužstvem, což jsme korunovali dvoubrankovým vedením. Nejprve ve 13. minutě skóroval Pavel Švejda po nahrávce od Ondřeje Beránka. A ve 21. minutě se gólově prosadil při dorážce Pepík Flégr. Skóre mohlo být výrazně vyšší, ale své další šance Ondra, Pavel ani Pepík neproměnili.
Výsledek jak kdyby nás uspokojil a v druhé půli jsme jako v Selmicicíh přestali hrát. Soupeř byl více na míči, ale jeho akce končili před pokutovým územím. My jsme hrozili jen z brejků. Cca v 70. munitě při nás stálo štěstí, kdy po nepřesné malé domů Kuby Doležílka hostující Lévai jen trefil tyč odkryté branky. Vážných dalších akcí na obou stranách se publikum nedočkalo.

Sestava: Jan Machač - Patrik Janošec, Jakub Doležílek, Michal Doležílek, David Kopa - Josef Flégr, Ondřej Beránek, Petr Oliva (80. Antonín Svoboda), Zbyněk Doubek - Petr Kožený (46. Jiří Kasal), Pavel Švejda
Góly: 13. Pavel Švejda, 21. Josef Flégr

Sestřih ze zápasu Lipoltice-Rybitví ZDE

Staré Čívice - TJ Lipoltice 0:0 (0:0)

Aktualizováno: 12.10.2015, Autor: Aleš Beránek

Další soutěžní zápas nás čekal v uvozovkách na hřišti Starých Čivic, což se značně projevilo na celkovém projevu hry a to zejména na naší straně.
Celý zápas jsme bojovali s terénem a dobře bránícím se soupeřem, kterému podle mého názoru pomohl výkon domácího pomezního, ale bohužel i výkon hlavního rozhočího, kteří nám neuznali regulérní gól. Pravdou je, že náš výkon byl asi nejhorší z podzimní části. Stálo při nás i štěstí jelikož domácí v druhé půli hrozili do otevřené obrany a měli několik příležitostí skórovat. Výsledek i tak hodnotím jako zbytečnou ztrátu bodů z naší strany a jen se potvrdilo že na tohoto soupeře moc neumíme.

Sestava: Jan Machač - Patrik Janošec, Jakub Doležílek, Michal Doležílek, Jiří Kasal - Josef Flégr (73. Lukáš Chára), Ondřej Beránek, Petr Oliva (17. Zbyněk Doubek) (59. Petr Kožený) - Milan Hladík, Pavel Švejda

Sestřih ze zápasu St.Čívice-Lipoltice ZDE

TJ Lipoltice - Semín 7:0 (2:0)

Publikováno: 12.10.2015, Autor: Aleš Beránek

V 10. kole jsme přivítali hosty ze Semína. Díky pokračující marodce byla sestava opět velmi improvizovaná a to nejen na naší straně, ale i na straně soupeře.
Zápas začal z obou stran velmi opatrně. A pak z první standartní situace z rohu v 8. minutě, který rozhrával Ondra Beránek se hlavou prosadil Pavel Švejda. Hra se po brance odehrávala spíše ve prostřed hřiště bez větší příležitostí na obou stranách. Ve 37. minutě jsme sehráli kombinaci ve prostřed hřiště, ze které šla rychlá přihrávka na pravou stranu na Pepíka Flégra, který přesnou přihrávkou do vápna našel Pavla Švejdu, který zvyšoval na 2:0. Tak skončil i poločas.
Druhý poločas jsme opět začali velmi vlažně a mohla přijít trest v podobě snížení. V 60. minutě musel pro zranění střídat Lukáš Melicher místo něj musel naskočit hrající trenér :-).V 62. se na dvakrát prosadil v dorážce Ondra Beránek. Tento gól soupeře definitivně zlomil. Následovaly další neproměněné naše šance a další góly v 71. se trefil Pavel Švejda, v 76. Michal Doležílek krásnou křižnou střelou přes vápno trefil roh soupeřovi branky a v 79. a v 85. se opět trefil Pavel Švejda, který uzavřel svůj střelecký účet na 5 branek. Mezitím se na hřiště dostal i Vašek Rokyta, který vystřídal vyčerpaného Pepíka Flégra.

Sestava: Jan Machač - Patrik Janošec, Jakub Doležílek, Lukáš Melicher (60. Aleš Beránek), David Kopa - Josef Flégr (72. Václav Rokyta), Ondřej Beránek, Michal Doležílek, Zbyněk Doubek - Milan Hladík, Pavel Švejda
Góly: 8., 37., 71., 79., 85. Pavel Švejda, 62. Ondřej Beránek, 76. Michal Doležílek

Kapitán Michal Doležílek promluvil k mužstvu

Publikováno: 13.10.2015, Autor: Michal Doležílek

Krátký komentář kapitána mužstva Michala Doležílka k mužstvu jako reakce na několik neproměněných šancí v zápase se Semínem (uvedeno v úplném znění i s poznámkou):
Posílám jednoduchý návod jak se vymetají pavučinky ve vinglu: Připravíš si balón, klička tam a zpátky mezi třema obráncema, koukneš kde stojí gólman, naznačíš přízemní střelu k bližší tyči, nóóó a není co řešit.
Nezapomeňte to předat Milanovi, ať mu to trochu zvedne sebevědomí, pořád v tom hledá nějakou vědu a přitom to je tak jednoduchý.

Očima soupeře Přelovice - TJ Lipoltice 4:3

Publikováno: 20.10.2015, Autor: web TJ Přelovice

S lídrem tabulky celkem Lipoltic a za rozhodování rozhodčího Klímy jsme odehráli nejkvalitnější utkání podzimu a po zásluze zvítězili 4:3. Téměř stovce diváků tak oba aktéři předvedli bojovný výkon s řadou gólů.
Do zápasu jsme naskočili téměř v nejsilnějším složení a pěkně zhurta. Ve 3. minutě se prodíral po levé straně Vohralík, ale Doležala nenašel. Vzápětí neúspěšně zkoušel pozornost gólmana Šimák a jeho místo v obraně zelo prázdnotou. Toho využil rychlonohý Beránek a připravil výbornou střeleckou pozici pro Švejdu, který se nemýlil 0:1. Stejní hráči si své číslo zopakovali o tři minuty později, naštěstí pro nás méně úspěšně. My jsme odpověděli ve 13. minutě krásnou fotbalovou akcí po ose Řehák - Doležal - Khun - Hladík a na jejím vrcholu byl hlavičkující Vohralík 1:1. Ve 25. minutě Pořiz jistě přikryl střelu z vápna. My jsme o minutu později reagovali ostrým centrem Khuna, ale dobíhající Řehák byl krátký. Po půlhodině hry se po standardce Šimáka dostal k míči Bidlo, ale z desítky dal trestuhodně nad. Za tři minuty na to ho napodobil Doležal, který loboval Vohralíkovu zpětnou přihrávku jen do vrchní sítě soupeřovy branky. Pak si zopakovali akci Khun s Řehákem, ale ani rybičkou to druhý jmenovaný nestihl. V závěru poločasu ještě pálil z 25 metrů Doležal mimo. Poločas ukončila pohledná spolupráce Hladíků a nad branku zakončujícího Vohralíka.
Druhý poločas už měj jen gólové zápisy. V 56. vymyslel Khun ideální příležitost pro Doležala a ten nezaváhal 2:1. V 64. utekl Vohralík už po několikáté všem svým strážcům, ideálně našel L Hladíka a vedli jsme o dva góly 3:1. I když se zdálo, že se soupeř položil, nastal pravý opak. Nejdříve přišla v 69. minutě náhodná standardka soupeře, kterou Poříz excelentně vyrazil, ale ještě excelentněji Flégr uklidil míč angličanem zpět za Pořízova záda 3:2. O 6 minut na to nezpracoval M. Hladík lehký balon a rychlý brejk využil ke srovnání skóre Švejda 3:3. Naštěstí jsme se nevzdali. V 80. minutě pálil z 30 metrů Khun a gólman vyrazil jen na roh. Z něho Šimák našel ideálně na přední tyči L. Hladíka a ten hlavou rozhodl o našem vítězství 4:3.
Pro diváka to byl bezesporu nejlepší zápas podzimu. Shlédnout 7 krásných gólů a ještě naše vítězství se nevidí každý den. Všichni hráči odvedli maximum. Výborný byl motor týmu, naše záložní řada a efektivní byli útočníci. Z nichž zejména L. Hladík hrál, jak v letech nejlepší slávy (kdo ví, jestli ta právě nepřichází...). S podobným výkonem by se o body neměli naši hráči strachovat ani příští sobotu v Dolanech. Ale pozor na podcenění soupeře!

Přelovice - TJ Lipoltice 4:3 (1:1)

Publikováno: 20.10.2015, Autor: Aleš Beránek

Další venkovní utkání nás čekalo na hřiště Přelovic. Zápas to byl jak na kolotočích se zaslouženým štastným koncem pro domácí, kteří po celý zápas projevili více touhy vyhrát. Z mého pohledu se nad naším výkonem a i celkovým výsledkem podepsala špatná hra našich krajních obránců a nedostatečná podpora zálohy při defenzivě, oproti dobře pohybově hrajícímu soupeři. Světlým okamžikem byla ukázka silného ducha mužstva za nepříznivého stavu v druhém poločasu, kdy jsem již o 2 branky prohrávali a dokázali jsme se vrátit do zápasu, který jsme po individuální chybě při rohovém kopu znovu a definitivně ztratili. Zápas velice pěkně popsal autor referátu mužstva Přelovic.

Sestava: Jan Machač - Patrik Janošec, Jakub Doležílek, Michal Doležílek, Jiří Kasal - Josef Flégr , Ondřej Beránek, Petr Oliva, David Kopa - Zbyněk Doubek (60. Petr Kožený), Pavel Švejda
Góly: 6., 79. Pavel Svejda, 71. Josef Flégr

Sestřih ze zápasu Přelovice-Lipoltice ZDE

TJ Lipoltice - Rohovládová Bělá B 3:3 (1:2)

Publikováno: 26.10.2015, Autor: Aleš Beránek

V neděli nás čekal dálší důležitý zápas podzimní části souteže s mužstvem Rohovládové Bělé. Dal se očekávat dobrý fotbal. To se potvrdilo i na hřišti.
Do zápasu jsme oproti poslednímu zápasu naskočili aktivně a byli jsme na začátku lepší mužstvem. Což jsme potvrdili prvními šancemi které zahodili nejdříve Pavel a pak Pepík. V 8. minutě si Ondra Beránek vybojoval na půlce balón narazil si ho s Pavlem který mu poslal pěknou přihrávku mezi beky a Ondra pak kličkou oklamal golmana hostí a zakončil do prázdné branky. V 16. minutě svoji šanci zahodil Milan Hladíků. Soupeř se pak postupně více dostával do hry a postupně přebíral inciativu, která v 34. minutě přinesla vyrovnání po třetím rohu za sebou na který špatně vyběhl Honza a balón netrefil. O dalších 7 minut šli hosté do vedení kdy po naší ztrátě uprostřed hřiště přišel křižný balón do brejku na který špatně reagoval Jirka Kasalů a přes něj soupeř odcentroval na druhou stranu vápna, kde číhal hostující Remeš který prostřelil vše co mu stálo v cestě.
O poločase jsme si v kabině řekli pár slov k našemu nasazení které po srovnání ovadlo a o naší špatné hře bez větší kombinace a vletěli jsme do druhého poločasu. Opět jsme byli lepší, ale naše chyby nás sráželi. Jednu po nenápadné akci využil Jelínek a prostřel na bližší tyč méně jistého Machače. O chvilku mohlo být ještě hůř, když Jirka Kasalů fauloval ve vápně a soupeř kopal penaltu. U ní jako by se probudil Honza Machačů a senzačně ji vytěsnil. To jako by nakoplo zbytek hráčů, kteří měli ze soupěře až moc velký respekt. Najednou nás bylo plné hřiště a soupeř nevěděl co dřív a hrozil jen sporadicky z brejků. Branka visela ve vzduchu a 71. po rohu výborně hrajícího Ondry přišla z hlavy Pavla. Po snížení tlak na soupeřu branku ještě zesílil a my zahodili další slibné příležitosti. Asi největší zahodil Petr Kožený. v 76. se domácí diváci přeci jen dočkali. Sehráli jsme kombinaci po levé straně odkud odcentroval David Kopa do vápna kde se míč odrazil ke kapitánovi, který nekompromisně zakončil do branky. Další šance na obou stranách zůstali bez golového efektu i tak mi myslím muselo být oko divákovo potěšeno příjemným fotbalovým zážitkem. Děkuju všem hráčům za předvedený výkon i drobnými chybami, které k fotbalu patří.

Sestava: Jan Machač - Lukáš Melicher (55. Zbyněk Doubek), Jakub Doležílek, Michal Doležílek, Jiří Kasal - Josef Flégr (65. Petr Kožený) , Ondřej Beránek, Petr Oliva, David Kopa - Milan Hladík, Pavel Švejda
Góly: 8. Onřej Beránek, 71. Pavel Svejda, 76. Michal Doležílek

Kapitán Michal Doležílek promluvil k mužstvu (2.část)

Publikováno: 27.10.2015, Autor: Michal Doležílek

Jelikož se kapitánu mužstva Michalu Doležílkovi zvanému 'Učitel' začíná střelecky dařit, chce se již podruhé podělit s návštěvníky stránek o svůj střelecký úspěch a mladším i starším spoluhráčům nastínit a poradit cestu k úspěchu:

Nejprve se člověk musí pořádně vyspat. Nějaký předzápasové vychlastávání nepřipadá v úvahu. Na zápas jedu dobře naladěný s vědomím, že dnes to určitě půjde a dám minimálně 3 fíky. Po příjezdu si řádně roztáhnu plíce a napumpuju do sebe plechovku monstra Rossi 46 (pití vítězů). Následuje převlečení do dresu... a tady je první důležitý moment. Za žádnou cenu se nesmím nechat rozhodit tím, že moje vymakaný nohy se nevejdou do těch zdrclejch štulpen. Většinou používám poznámku: je vidět, že sem opravdu DOBREJ. Poté následuje kvalitní rozcvičení a protažení, bez kterého to prostě nejde. Jak to podceníš, seš v ...zadku.
No a de se na to! Prohlídneš si soupeře, vyhlídneš si hráče, kterýho budeš deptat celý zápas svejma finesama (u mě skoro všech 11 někdy i s rozhodčím ), no a dem na to. Já jako stoper to mam složitější, že musím nejdřív sebrat balón útočníkovi a pak teprve můžu rozjet akci!
A takhle to nějak bylo: běžel na mě ten útočník jak si udělal z Milana dobrej den (myslím 11) no vymazal sem ho jak malího kluka, že teď se mu o tom ještě zdá, narazil si to s bráchou do trojúhelníku, nasadil housle tam a zpátky oboum středním záložníkům nádhernou českou uličkou, vyslal Davida za obránce, který je tam vykoupal jak moje manželka malího ve vaně a nádherným stříleným centrem mě to narazil o jejich obránce, já si pak jen počkal na správný odskok balónu, podíval se kde je gólman a nártem vyslal nechytatelnou pumelici, která rozvlnila sít soupeřovi branky. Když se zadaří, příště vám ukážu jak se dávaj góly pérkem!!

Poslední věta z vyjádření kapitána je i výzvou pro fanynky mužstva! Proto doufáme, že poslední domácí zápas navštíví i dlouhý zástup manželek, partnerek i nezadaných slečen a dam z Lipoltic i okolí. Fotbalu zdar, Michalovi zvlášť.

Baník Chvaletice - TJ Lipoltice 3:1 (0:0)

Publikováno: 1.11.2015, Autor:

TJ Lipoltice - Kolesa 0:2 (0:0)

Publikováno: 9.11.2015, Autor:

Kousek fotbalové historie s kořeny v Lipolticích

Publikováno: 15.12.2015

Trocha vzdálené fotbalové historie, která má své ještě vzdálenější kořeny v Lipolticích. Pro více kliněte ZDE

Účastníci již tradičního vánočního bendy

Publikováno: 24.12.2015, Autor: Pavel Švejda


Krátké zprávy z klubu
16.7.2015: Úvodní zápas nadcházející sezóny:
Ne 16.8. 17hod. Lipoltice-Dolany
25.7.2015: 1. a 2. 8. je turnaj Kabeláče v Cholticích a 9.8. od 18:00 přátelák v Ostřešanech.
27.7.2015: První zápas na MKK hrajeme od 17hod. proti domácímu týmu Choltice.
3.8.2015: S novou sezónou přichází i změna trenéra. Bližší info později.
21.8.2015: Novým členem týmu je Zbyněk Doubek, který je zde prozatím na podzimním hostovaní z týmu FC Bílé Podolí.
14.9.2015: Novou posilou týmu je Patrik Janošec, který první zápas s Rohoznicí hrál na pravém beku a podal velmi dobrý výkon.
18.9.2015: Pavel Švejda může v neděli hrát.Činnost uvolněna.
11.10.2015: Pavel Švejda si v k narozeninám nadělil 5 gólů! Semín inkasoval celkem 7x.